Συμψηφισμός χρεών για την κάλυψη των οφειλών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ

Συμψηφισμός χρεών για την κάλυψη των οφειλών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ
Στα 700 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές του Δημοσίου και των ιδιωτών στη ΔΕΗ. Από αυτά τα 200 εκατ. ευρώ τα χρωστά ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και τα 500 εκατ. ευρώ τα οφείλουν οι ιδιώτες.

Το θέμα των οφειλών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ ετέθη επί τάπητος στη σύσκεψη που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αρθούρος Ζερβός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του imerisia.gr, στη σύσκεψη τονίστηκε ότι θα μπορούσε να γίνει και συμψηφισμός χρεών με το Δημόσιο (φόροι, φόροι μισθωτών υπηρεσιών κλπ.).

Από την πλευρά της εταιρίας έγινε γνωστό επίσης ότι ρυθμίστηκαν τα δάνεια της ΔΕΗ 525 εκατ. ευρώ που έληγαν το α' εξάμηνο και επιμηκύνθηκαν για τον Ιούνιο του 2013.

Στη συνάντηση ετέθη και το ζήτημα της ΔΕΠΑ και της option 30% που έχει η ΔΕΗ. Η επιχείρηση ηλεκτρισμού δεν θα την ασκήσει ωστόσο ζητά αποζημίωση και εξετάζει με το ΤΑΙΠΕΔ την αποτίμησή του.

Στελέχη της ΔΕΗ που ρωτήθηκαν για το θέμα της αύξησης των τιμολογίων ρεύματος κράτησαν αποστάσεις, σημειώνοντας βέβαια ότι υπάρχει και η δυνατότητα μείωσης των φόρων.