"Θα καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών"

"Θα καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών"
Στο σχέδιο εξορθολογισμού της εκπαίδευσης ώστε να αντιμετωπισθούν τα κενά που ενδέχεται να προκύψουν στις θέσεις των εκπαιδευτικών με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας.


Ο κ. Αρβανιτόπουλος μιλώντας στη ΝΕΤ σημείωσε «κενά μπορεί να υπάρξουν τις πρώτες μέρες μετά θα καλυφθούν, τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «όταν έχεις 156.000 καθηγητές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, 15.000 αναπληρωτές και 16.000 σχολικές μονάδες υπάρχει τρόπος εξορθολογισμού χωρίς να υπάρξουν κενά».

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, σε πιθανές αλλαγές στο Εξεταστικό, αλλά και στο θέμα των μουσουλμάνων για τους οποίους τόνισε ότι «προστίθενται στον αριθμό των εισακτέων και όπως είπε, αυτό βοηθά στην ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία»..

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος, επανέλαβε την ανάγκη εξορθολογισμού του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Όπως είπε, ήδη έχει ξεκινήσει μία μελέτη στην οποία θα οριστούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια και στη συνέχεια θα υπάρξει διάλογος μέσα στον Οκτώβριο ώστε τον Δεκέμβριο να υπάρξουν σχετικές αποφάσεις.

«Πρέπει να κάνουμε δυο πράγματα, να δούμε μία σειρά ακαδημαϊκών κριτηριών και πώς θα ενώσουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας. Να δούμε πέρα από τις ανθρωπιστικές σπουδές, πως θα δίνουμε έμφαση σε γνωστικά αντικείμενα που ενισχύουν τους τομείς που έχουμε θέσει ως αναπτυξιακούς σε αυτή τη χώρα»

Όσον αφορά στην αλλαγή του εξεταστικού την τοποθέτησε χρονικά για το 2016-2017

Θα πρέπει να συζητήσουμε για το εξεταστικό, μετά τις αλλαγές στην τριτοβάθμια, μετά να προχωρήσουμε στο σχέδιο «Αθηνά», να τελειώσουμε μετά με τις αλλαγές στο Λύκειο και μετά να συζητήσουμε για το εξεταστικό.