Στόχος ο καλύτερος συντονισμός ΔΟΥ - ΣΔΟΕ

Στόχος ο καλύτερος συντονισμός ΔΟΥ - ΣΔΟΕ
Σύσκεψη με αντικείμενο τους ελέγχους του ΣΔΟΕ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής -ειδικά στις τουριστικές περιοχές- είχε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και την ηγεσία του ΣΔΟΕ.

Επι τάπητος τέθηκε συνολικά το φλέγον ζήτημα των εσόδων καθώς οι αποκλίσεις άνω του 1,5 δισ. ευρώ, που καταγράφονται μέχρι στιγμής, δυναμιτίζουν τις όποιες προσπάθειες της κυβέρνησης για υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, ενώ επιτρέπουν στην τρόικα να ζητεί νέα μέτρα και να αμφιβάλλει για τους στόχους που τίθενται όσον αφορά στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, γράφει το naftemporiki.gr, ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος από τα έσοδα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει λίπος στη φοροδιαφυγή».

Ο υφυπουργός τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο συντομότερο χρονικό διάστημα και αυτό, σημείωσε, απαιτεί καλύτερο συντονισμό των ΔΟΥ με το ΣΔΟΕ.

Ακολούθως, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είχε συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.