ΓΣΕΕ: Χαριστική βολή οι νέες μειώσεις συντάξεων και κοινωνικών παροχών

ΓΣΕΕ: Χαριστική βολή οι νέες μειώσεις συντάξεων και κοινωνικών παροχών
Απορρίπτει κατηγορηματικά η ΓΣΕΕ «κάθε σκέψη ή πρόταση για περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων και απαιτεί και διεκδικεί την άμεση αποκατάσταση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών, οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «την ώρα που εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής η κυβέρνηση τους βάζει για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο των περικοπών».

«Οι αποφάσεις για νέες μειώσεις συντάξεων και κοινωνικών παροχών», συμπληρώνει, «δεν είναι μόνο άδικες και αναποτελεσματικές αλλά δίνουν και τη χαριστική βολή σε όλους εκείνους που μέχρι σήμερα έχουν κάνει τις μεγαλύτερες θυσίες».

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση αντί «να αναζητά τις εύκολες λύσεις των περικοπών ώστε να γίνει αρεστή στην τρόικα», «να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας αποκαθιστώντας τις αδικίες του παρελθόντος. Μέτρα που να αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το εφιαλτικό πρόβλημα της φτώχειας, της ανεργίας και της παρατεταμένης ύφεσης, που θα ενισχύουν την οικονομία και την κοινωνική συνοχή».

Τέλος, η Συνομοσπονδία προαναγγέλλει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί αγωνιστικά την ανατροπή των συγκεκριμένων πολιτικών και υπενθυμίζει ότι δυναμική απάντηση θα δοθεί και στο συλλαλητήριο της 8ης Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.