Για φθηνότερα εισιτήρια στα ΜΜΜ συζήτησαν Καμίνης - Χατζηδάκης

Για φθηνότερα εισιτήρια στα ΜΜΜ συζήτησαν Καμίνης - Χατζηδάκης
Η συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον δήμο Αθηναίων, για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των επισκεπτών της Αθήνας, καθώς και η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων για την υλοποίηση προγραμμάτων του δήμου, ήταν τα θέματα της σημερινής συνάντησης του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. 

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες παροχής διευκολύνσεων και εκπτώσεων από τα μέσα μαζικής μεταφοράς στους επισκέπτες της πόλης, στο πλαίσιο ευρύτερης πρωτοβουλίας του δήμου Αθηναίων για την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη.

Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, που υλοποιεί ο δήμος, αφορούν τόσο τη δημιουργία υποδομών (αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις, κ.λπ.) όσο και κοινωνικά προγράμματα για τη στήριξη αστέγων, την παροχή συσσιτίων κ.ά.

Από την πλευρά του υπουργείου δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι σε όποιους τομείς χρειάζονται παρεμβάσεις, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των προγραμμάτων, αυτές θα γίνουν.

Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες διεύρυνσης της συμμετοχής του Δήμου στα προγράμματα του ταμείου Jessica, καθώς και οι προοπτικές που διαγράφονται για την επόμενη προγραμματική περίοδο των διαρθρωτικών ταμείων, μετά το 2014.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι προκηρύσσονται έργα 30 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν υπογραφεί συμβάσεις για έργα συνολικού ύψους 80 εκατομμυρίων. «Θα έχουμε πάρα πολύ μεγάλη απορροφητικότητα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε την ζωή των κατοίκων και στα θέματα της αναβάθμισης της ζωής της πόλης, αλλά και στα
κοινωνικά θέματα, όπου θα βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες, όπως ήδη το έχουμε κάνει», ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο δήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι τα έργα υποδομής που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ αφορούν συγκεκριμένα έργα, όπως πεζοδρομήσεις και αναπλάσεις πλατειών, ενώ τα κονδύλια ύψους 20 εκατ. ευρώ από το κοινωνικό
ταμείο, κατευθύνονται σε κοινωνικό έργο, για συσσίτια, απόρους, ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, για τα παιδιά που είναι στο δρόμο και προγράμματα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

πηγή: tanea.gr