"Οδεύουμε σε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη"

"Οδεύουμε σε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη"
Ο Ισπανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία-Μαργκάλο, δήλωσε χθες ότι οι χώρες της ΕΕ οδεύουν προς μιαν ομοσπονδιακή Ευρώπη ως εναλλακτική λύση στην οικονομική κρίση που πλήττει την ευρωζώνη.


"Βρισκόμαστε προ ποιοτικών αλλαγών στην ΕΕ", διαβεβαίωσε ο ισπανός υπουργός σε συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια 24ωρης επίσκεψής του στη Λίμα του Περού και τόπνισε ότι οι επιλογές συγκλίνουν προς μιαν ομοσπονδιακή Ευρώπη.

Ο Γκαρσία-Μαργκάλο δήλωσε πεπεισμένος ότι "βρισκόμαστε σε μια στιγμή επανίδρυσης της οικονομικής και νομισματικής ΄Ενωσης".

Ο ισπανός υπουργός τόνισε ότι οι 17 χώρες της ευρωζώνης περνούν δύσκολες στιγμές και υπογράμμισε ότι "το προπατορικό αμάρτημα της ευρωζώνης είναι ότι υπάρχει ένα κοινό νόμισμα, αλλά όχι μια κεντρική τράπεζα που να λειτουργεί ως δανειστής"

Ο Γκαρσία-Μαργκάλο εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία μιας "οικονομικής κυβέρνησης ικανής να περιορίσει τιςδιαφορές ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης".

"Εάν υπάρχει μια τραπεζική και δημοσιονομική ένωση δεν θα υπάρχουν μακροοικονομικές ανισορροπίες που καθιστούν πιο δύσκολη τη συγκατοίκηση", τόνισε και υπογράμμισε τη σημασία μιας "πολιτικής ολοκλήρωσης".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ