Τι είπαν Βρούτσης - κοινωνικoί εταίροι για μισθούς και μετενέργεια

Τι είπαν Βρούτσης - κοινωνικoί εταίροι για μισθούς και μετενέργεια
Σύσκεψη με τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) έχει το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο του διαλόγου για το μισθολογικό και τη μετενέργεια των συμβάσεων. Από τις προηγούμενες επαφές του υπουργού Εργασίας είχε διαπιστωθεί ένα βασικό πλαίσιο συμφωνίας για επαναφορά του μισθού στα επίπεδα πριν από τη μείωση του 22% και διατήρηση της μετανέργειας.


Πάντως, η ΓΣΕΕ ζητά από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι η συμφωνία εργαζομένων - εργοδοτών θα γίνει σεβαστή και θα νομοθετηθεί, ανεξαρτήτως της θέσης και των πιέσεων της τρόικας, ως προϊόν ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο ΣΕΒ θεωρεί ότι προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ η ΓΣΕΕ ζητά την υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης με διατήρηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και επαναφορά της μετενέργειας.

Ο υπουργός Εργασίας αποκλείει οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση του βασικού μισθού, ωστόσο για αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και για άλλα κρίσιμα εργασιακά ζητήματα άφησε να εννοηθεί ότι η τελική έκβασή τους θα εξαρτηθεί από την διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Στις 19:30 η ΑΔΕΔΥ (με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ), διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της Κοραή και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών για την αποστολή των εκκαθαριστικών της εφορίας.

πηγή: tovima.gr