Για διαλέξεις στο Χάρβαρντ ο Γιώργος Παπανδρέου

Πρόσκληση από το διάσημο Πανεπιστήμιο της Αμερικής δέχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου για να κάνει μια σειρά διαλέξεων σε ειδικό πρόγραμμα σεμιναρίων. Σύμφωνα με το Εθνος, από τις αρχές του Σεπτέμβρη και για όλη τη φθινοπωρινή περίοδο ο πρώην πρωθυπουργός θα πραγματοποιεί επισκέψεις -όχι δεν μετακομίζει, θα πηγαινοέρχεται στην Αθήνα- στο Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ για την Πολιτική, στο «John F. Kennedy School of Government».
Αφορμή για την πρόσκληση η εμπειρία του -λένε- από τη μάχη ενάντια στην οικονομική κρίση. Το δε αντικείμενο των διαλέξεων αφορά τρία ξεχωριστά «κεφάλαια» με τίτλο:
- Η κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι επιπτώσεις της κρίσης διεθνώς, οι συστημικές αδυναμίες της Ευρωζώνης και οι θεσμικές ελλείψεις της ΕΕ.
- Οι σκέψεις και οι προτάσεις για τη θωράκιση της Ευρωζώνης, τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην ΕΕ, την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και τη θέσπιση κανόνων για τη ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών.
- Η Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά και στη συμβολή της στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς και οι εξελίξεις από την Αραβική Ανοιξη.