"Να πάρει θέση ο Σαμαράς για τις δηλώσεις Στουρνάρα στους FT"

"Να πάρει θέση ο Σαμαράς για τις δηλώσεις Στουρνάρα στους FT"
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση επί των δηλώσεων του νέου υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στους Financial Times.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής: «Σε λίγες ώρες ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης , την ίδια στιγμή γεννιόνται εύλογα ερωτήματα στα οποία οφείλει να απαντήσει πρώτα και κύρια ο ίδιος. Συμμερίζεται και υιοθετεί ο κ. Σαμαράς τις απόψεις του υπουργού οικονομικών, κ. Στουρνάρα, όπως αυτές διατυπώθηκαν στις χθεσινές του δηλώσεις προς την εφημερίδα Financial Times ότι ''η Ελλάδα παραιτείται από το αίτημα της για επαναδιαπραγμάτευση''; Υπάρχει έστω και κατ' ελάχιστο η έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης στις προθέσεις της συγκυβέρνησης ή οι όποιες αναφορές σε αυτήν εξυπηρετούσαν προεκλογικές και μόνο ανάγκες;

Τελικώς οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν παραιτηθεί από το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης στο όνομα της οποίας δεσμευτήκαν προεκλογικά απέναντι στους ψηφοφόρους τους; Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα»