Βαν Ρόμπαϊ: Πλήρης στήριξη στην κυπριακή προεδρία

Βαν Ρόμπαϊ: Πλήρης στήριξη στην κυπριακή προεδρία
Διαβεβαιώσεις πως η κυπριακή προεδρία της ΕΕ θα έχει την πλήρη στήριξη των Βρυξελλών παρέσχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ σε συνάντησή του με τον κύπριο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένει από όλες τις χώρες της περιοχής να συνεισφέρουν, ώστε να υπάρξει καλό κλίμα τους επόμενους έξι μήνες.

Οπως είπε, είναι η στιγμή για αυτοσυγκράτηση και συνεργασία. Πρόσθεσε ακόμη ότι σε κάθε περίπτωση η Λευκωσία μπορεί να στηρίζεται σε αυτόν.

Εξάλλου, ο κ. Ρόμπαϊ καλωσόρισε τη δέσμευση της Κύπρου να εμπλακεί αποφασιστικά με πολιτικές δράσεις που θα διασφαλίζουν την επιστροφή της ανάπτυξης και της σταθερότητας.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία θα καταβάλει όλες της τις δυνάμεις για προώθηση των θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη. Οπως ανέφερε, με τον κ. Ρομπάι συμφώνησαν ότι αυτό που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτήν τη στιγμή, είναι να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια, ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικές οι πολιτικές της.

Είπε επίσης ότι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι έδωσε τις αναγκαίες εξηγήσεις και πως τόνισε στο συνομιλητή του ότι η βασική ανάγκη είναι η στήριξη των τραπεζών και όχι η οικονομία γενικότερα.