Eίπε τελικά ο Σόιμπλε ότι η Ελλάδα θα χρεκοπήσει τον Αύγουστο;

Eίπε τελικά ο Σόιμπλε ότι η Ελλάδα θα χρεκοπήσει τον Αύγουστο;
Να προετοιμάζονται για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδο από την Ευρωζώνη κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές ο Β. Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Focus.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Στέφεν Κάμπετερ, έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για «ανοησίες» και υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σόιμπλε απλά μίλησε για την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Το περιοδικό, πάντως, επιμένει στις πληροφορίες του, επικαλούμενο βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και της Χριστιανο-κοινωνικής Eνωσης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Σόιμπλε επικαλέστηκε την άποψη «πολλών ειδικών ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς μία εξωτερική υποτίμηση».

Γίνεται, επίσης, λόγος για γερμανικό τέχνασμα, σύμφωνα με το οποίο η τρόικα θα συμπεράνει στην επόμενη έκθεσή της ότι η Ελλάδα έχει καθυστερήσει στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της. Στη συνέχεια δεν θα δοθούν χρήματα για την εξόφληση ομολόγου που κατέχει η ΕΚΤ (λήγει στα μέσα Αυγούστου) και η χώρα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη.