Συνάντηση Χριστόφια-Μέρκελ για το δημοσιονομικό πλαίσιο 2014-2020

Συνάντηση Χριστόφια-Μέρκελ για το δημοσιονομικό πλαίσιο 2014-2020
Κατ΄ιδίαν συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ είχε στις Βρυξέλλες ο Κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας. Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της Γερμανίδας Καγκελάριου, έγινε πριν την έναρξη των εργασιών της δεύτερης μέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η κ. Μέρκελ σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, εμφανίστηκε ενοχλημένη από τη στάση που η Αγκυρα αποφάσισε να τηρήσει έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και ειδικότερα του θεσμού της προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ που από την 1η Ιουλίου θα αναλάβει η Κύπρος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Μέρκελ ζήτησε να ενημερωθεί για τις βασικές προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι η Κύπρος θα επιδιώξει συνεργασία με όλους τους εταίρους της, λειτουργώντας ως ένας έντιμος διαμεσολαβητής, χωρίς κρυφή ατζέντα. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε κυρίως στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014 – 2020, λέγοντας ότι η Κυπριακή Προεδρία θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προχωρήσει το θέμα.

Επίσης, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας σε σχέση με την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την πολιτική της Νότιας Γειτονίας.

Η κ. Μέρκελ ευχήθηκε καλή επιτυχία και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Χριστόφια, ότι το Βερολίνο θα βρίσκεται δίπλα στην κυπριακή Προεδρία σε ό,τι χρειαστεί. Τόνισε ακόμα ότι θα είναι ευτυχής, εάν η κυπριακή Προεδρία ολοκληρώσει το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.