Σκουριές Χαλκιδικής - Εφέτη ειδικό ανακριτή ζητά άμεσα ο τοπικός Εισαγγελέας

Σκουριές Χαλκιδικής - Εφέτη ειδικό ανακριτή ζητά άμεσα ο τοπικός Εισαγγελέας
Με επίκληση στην «εξαιρετική σπουδαιότητα της υπόθεσης» στις Σκουριές Χαλκιδικής ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Εφετών, Παναγής Γιαννάκης, αιτήθηκε εγγράφως τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής ώστε να αναλάβει την ποινική διερεύνηση της εμπρηστικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός», τον περασμένο Φεβρουάριο.

Επικαλούμενος την εξαιρετική σπουδαιότητα της υπόθεσης, που "έχει απασχολήσει ευρέως την κοινή γνώμη" ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Εφετών αναφέρει στο αίτημά του την "ανάγκη να γίνει η ανάκριση υπό την αιγίδα του Εφετείου για να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος στις ενέργειες της ανάκρισης" .

Για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος είκοσι προσώπων, τέσσερις από τους οποίους έχουν ήδη προφυλακιστεί.
Στο διάστημα των δύο τελευταίων δεκαετιών, άλλες τρεις υποθέσεις έχουν ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή, έπειτα από σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης.Οι υποθέσεις αυτές αφορούσαν τις παράνομες μετεγγραφές φοιτητών από πανεπιστήμια του εξωτερικού, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Θεσσαλονίκης 1997 και την εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια.