Γ. Στουρνάρας - Συμψηφισμό χρεών ιδιωτών και Δημοσίου μεθοδεύει η κυβέρνηση

Γ. Στουρνάρας - Συμψηφισμό χρεών ιδιωτών και Δημοσίου μεθοδεύει η κυβέρνηση
Ρύθμιση για τον συμψηφισμό οφειλών μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου, κατάργηση των «άδικων» τεκμηρίων και του αφορολόγητου, προανήγγειλε ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ρύθμιση για τον συμψηφισμό οφειλών μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον Ενικό".

"Θα υπάρξει ρύθμιση" τόνισε. "Το γενικό λογιστήριο το μελετά και μάλιστα όχι μόνο μέσα στην κυβέρνηση αλλά και σε φορείς της γενικής κυβέρνησης, πρόσθεσε.
Ανέφερε ότι από τον επόμενο χρόνο θα καταργηθούν τα τεκμήρια, τα οποία χαρακτήρισε «άδικα», ενώ εξήγησε ότι καταργήθηκε το αφορολόγητο προκειμένου οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δήλωναν τα χαμηλότερα εισοδήματα, σε σχέση με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.

Επίσης, ανέφερε ότι ο φορολογικός συντελεστής 26% είναι από τους μικρότερους στον κόσμο.
Για τα αυτοκίνητα, πρόσθεσε ότι φορολογούνται υπέρμετρα διότι δεν υπάρχει άλλη φορολογική βάση, για την αύξηση των εσόδων και την δημιουργία πλεονάσματος!!

Σχολιάζοντας το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στον Κώδικα Φορολογίας εισοδήματος (ν.4172/2013 άρθρο 21), βάσει της οποίας όσοι πραγματοποιούν περισσότερες από τρεις συναλλαγές ανά εξάμηνο σε μετοχές, ομόλογα ή παράγωγα θα φορολογούνται ως επιτηδευματίες, ο Υπ. Οικονομικών απάντησε ότι θα το δει το θέμα και πιθανότατα θα δοθεί λύση.