Ποια προγράμματα του ΕΣΠΑ παίρνουν παράταση

Α) «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 (που έληγε στις 13/7) και
Β) «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 (που έληγε στις 6/9). Η παράταση αρχίζει από την ημερομηνία λήξης των προγραμμάτων.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στα δυο αυτά προγράμματα εντάχθηκαν συνολικά 2650 επιχειρηματίες εκ των οποίων οι 1709 δεν είχαν υλοποιήσει το απαραίτητο ποσοστό της επένδυσης.
Η παράταση εδόθη προκειμένου οι ενταγμένες επιχειρήσεις να έχουν πρόσθετο χρόνο για να υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους, μέσα σε ένα περιβάλλον περιορισμένης ρευστότητας.