Το «ευχαριστώ» του ουκρανικού κουνοβουλίου στον Μητσοτάκη για το μαιευτήριο στη Μαριούπολη

Το «ευχαριστώ» του ουκρανικού κουνοβουλίου στον Μητσοτάκη για το μαιευτήριο στη Μαριούπολη

Μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου από τους βομβαρδισμούς, μαιευτηρίου της Μαριούπολης.

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας έστειλε ευχαριστίες στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη δέσμευσή του η Ελλάδα να ανοικοδομήσει το κατεστραμμένο από τους βομβαρδισμούς, μαιευτήριο της Μαριούπολης.

Συγκεκριμένα, ο επίσημος λογαριασμός του ουκρανικού κοινοβουλίου στο Twitter, έκανε retweet τη σχετική ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε στη Σύνοδο των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γράφοντας «ευχαριστούμε για την στήριξη».


Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός εξέφρασε, τον αποτροπιασμό του για τις εικόνες που φτάνουν από την Ουκρανία και ιδιαίτερα τη Μαριούπολη, μια περιοχή με έντονο ελληνικό στοιχείο, λέγοντας: «Θέλω, επίσης, να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και δη στην Μαριούπολη, που έχει καταστεί σύμβολο αντίστασης. Γνωρίζετε το έντονο ενδιαφέρον μας, καθώς εκεί διαβιούν περισσότεροι από 100.000 Ουκρανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής. Η Ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει μετά το τέλος των εχθροπραξιών την ανακατασκευή του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, που βομβαρδίστηκε, ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ