Γεροβασίλη: «Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019»

Γεροβασίλη: «Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019»
Για όλα τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας μιλά στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία υπογραμμίζει ότι «οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019».

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία, τονίζει ότι η ελληνική πλευρά επιδεικνύει την απαιτούμενη ψυχραιμία και σύνεση, συνολικά ως πολιτικό σύστημα και πως με την ίδια ψυχραιμία θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες στις διμερείς μας σχέσεις, χωρίς καμία εμπλοκή στα εσωτερικά της Τουρκίας. «Οι σχέσεις μας άλλωστε με την Τουρκία -αναφέρομαι και ως Ελλάδα και ως Ε.Ε.- διέπονται από σταθερές αρχές και δεδομένες προϋποθέσεις», σημειώνει και επισημαίνει ότι «η Ελλάδα ήταν και παραμένει ο πλέον σταθερός και ασφαλής πόλος στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης, η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης περαιτέρω των δικαιωμάτων και των μισθών των εργαζομένων και πως τίθεται μόνο ζήτημα να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κοινό κείμενο εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων και «θα ζητήσουμε να στηριχθεί αυτό το κείμενο και πολιτικά από τα υπόλοιπα κόμματα».

Αποκρούει αιτιάσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τον εκλογικό νόμο και κατηγορεί τη ΝΔ ότι αντιλαμβάνεται την άσκηση εξουσίας με βάση τις κομματικές της προτεραιότητες. Επισημαίνει ότι η απλή αναλογική συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ιδρυτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και πως αποτελεί ένα λαϊκό αίτημα. Για το Ποτάμι σχολιάζει ότι «"πνίγεται" σχεδόν από την ίδρυσή του στις αντιφάσεις του και γίνεται πάντα, στις δύσκολες αποφάσεις, η "ουρά" της ΝΔ». «Το ΠΑΣΟΚ», προσθέτει, «επίσης, δείχνει εγκλωβισμένο στα εσωτερικά αδιέξοδά του». Τονίζει ότι ωστόσο «υπάρχει ακόμα χρόνος να επανεκτιμήσουν τη θέση τους».