Μοσκοβισί: H ευρωζώνη είναι στέρεα

Μοσκοβισί: H ευρωζώνη είναι στέρεα
«Καμία αλλαγή στα πρωτογενή πλεονάσματα» ήταν το σχόλιο του Γάλλου Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο σε Έλληνες δημοσιογράφους.

Σχετικά με την πρόταση που διατυπώνεται περί αλλαγής του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα σε επίπεδα χαμηλότερα του 3,5% του ΑΕΠ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «κανένας δεν θέλει να αλλάξει το πρόγραμμα, δεν θέλω να δημιουργώ νέες προσδοκίες».

Ταυτόχρονο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να εμπιστευτεί και εμφανίστηκε σίγουρος ότι μπορεί να «γυρίσει σελίδα». Αναφερόμενος στην περσινή μεγάλη κρίση που λίγο έλειψε την έξοδος της Ελλάδα από την Ε.Ε. είπε ότι «Τόσο εγώ, όσο και ο πρόεδρος Γιούνκερ πάντα στεκόμασταν στο πλάι του ελληνικού λαού.

Ποτέ δεν δεχτήκαμε την ιδέα ενός Grexit. Επιπλέον αναφερόμενος στις συνέπειες του Brexit στην ευρωζώνη, υποστήριξε ότι «H ευρωζώνη είναι στέρεα ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα στην ευρωζώνη.

Τέλος, ο Πιέρ Μοσκοβισί πρόκειται μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου να επισκεφτεί την Ελλάδα όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου καθώς και με εκπροσώπους επιχειρηματικού κόσμου.