ΔΗΜΑΡ: Χρειάζονται αποφασιστικές κινήσεις στην Κεντροαριστερά

ΔΗΜΑΡ: Χρειάζονται αποφασιστικές κινήσεις στην Κεντροαριστερά
Σε «αποφασιστικές κινήσεις, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις και χωρίς εμμονές με το παρελθόν» προκειμένου να διαμορφωθεί «η ισχυρή Κεντροαριστερά» καλεί η Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως αναφέρεται σε απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, οι διαβουλεύσεις για την αυτόνομη και ισχυρή παρουσία του ευρύτερου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου αποτελούν σημαντικά βήματα, αρκεί να μην περιοριστούν σε ατέρμονες συζητήσεις αποκομμένες από την κοινωνία και ατελείωτα διαδικαστικά σχέδια αποκομμένα από την ουσία.

Σύμφωνα με την απόφαση, στην υπό διαμόρφωση Επιτροπή Διαλόγου και Θέσεων προτείνεται να συμμετέχουν οι: Νίκος Τσούκαλης, Θόδωρος Μαργαρίτης και Έφη Παγκάλου.

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ακόμη ότι «η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο τέλμα» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν προχωρά σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ ταυτόχρονα «δεν επιλέγει θεσμούς διακομματικής συνεννόησης για την μεταναστευτική πολιτική ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες συνεννοήσεις σε τόσο δύσκολα ζητήματα».