Ζάιμπερτ: Τους τελευταίους μήνες δεν έχουν σημασία οι συνεντεύξεις, αλλά οι συναντήσεις

Ζάιμπερτ: Τους τελευταίους μήνες δεν έχουν σημασία οι συνεντεύξεις, αλλά οι συναντήσεις
«Τους τελευταίους μήνες διαπιστώσαμε ότι δεν έχουν σημασία οι συνεντεύξεις, αλλά το πώς συναντιέται ο ένας με τον άλλον στις συνομιλίες». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, σε ερώτηση εάν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα μετά τις χθεσινές του δηλώσεις.

«Το αποφασιστικό είναι η Ελλάδα να συμφωνήσει το συντομότερο με τους θεσμούς ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και μέτρων και να κάνει βήματα προς τους θεσμούς, ώστε να καταστεί δυνατή η συμφωνία», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και παρέπεμψε στις χθεσινές δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι η θέση του Βερολίνου εξακολουθεί να είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά η αλληλεγγύη έχει ως προϋπόθεση την πρόταση και εφαρμογή μέτρων.

Κληθείς να σχολιάσει την αυριανή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Ρωσία, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι «το πώς διαμορφώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός το πρόγραμμά του είναι δική του υπόθεση», για να προσθέσει:

«Η καγκελάριος έχει πει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι και πρωθυπουργοί άλλων κρατών-μελών πραγματοποιούν διμερείς επισκέψεις στη Μόσχα και παραταύτα παραμένουν Ευρωπαίοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ