Με 162 "ναι" η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης

Με 162 "ναι" η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης
Με 162 «ναι» και 137 «όχι» η κυβέρνηση έλαβε λίγο μετά τη 1.00 τα μεσάνυχτα την ψήφο εμπιστοσύνης κατά τη φανερή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης, τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων μονοπώλησε η στάση της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.
Απών από την ψηφοφορία ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε σαφές μήνυμα στο εξωτερικό: "τέρμα στην λιτότητα", ενώ διεμήνυσε πως όποιος θέλει την αποτυχία της κυβέρνησης, υπονομεύει αυτόματα τη χώρα.
Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τη δανειακή σύμβαση, όχι το μνημόνιο, εξήγησε ο κ. Τσίπρας, ενώ δεσμεύθηκε πως η νέα συμφωνία - γέφυρα που επιδιώκει η κυβέρνηση δεν θα συνοδεύεται από μέτρα λιτότητας.
Νωρίτερα, κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κάνει κωλοτούμπα και δεν ζητάει καν συγγνώμη, καταγγέλλοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει νέο μνημόνιο και τρόικα με άλλο όνομα στην Ελλάδα.Εμείς δεν πρόκειται να σας υπονομεύσουμε όπως κάνατε εσείς σε κάθε μας προσπάθεια. Προσέξτε μόνο γιατί εσείς θα χρεωθείτε εκλογές της δραχμής", είπε ο κ. Σαμαράς και αναρωτήθηκε αν η Κυβέρνηση το πάει στο δημοψήφισμα, λέγοντας πως «κάναμε ενάμισι χρόνο να διώξουμε το φάντασμα της δραχμής, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για δημοψήφισμα».