Σαμαράς: Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της πρόσφατης ιστορίας της

Σαμαράς: Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της πρόσφατης ιστορίας της
Ανησυχητική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα.

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς μιλώνταςστην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αναφέρθηκε και στην προειδοποίηση του προέδρου της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς περί κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας σε περίπτωση μη τήρησης των δεσμεύσεών της.

«Ο κ. Σουλτς είπε αυτό για το οποίο προειδοποιούσα και προσπαθούσα και προσπαθώ να αποτρέψω» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Η απόφαση της ΕΚΤ είναι ανησυχητική αλλά τα χειρότερα μπορούν ακόμη να αποτραπούν, καθήκον μας να μην αφήσουμε τη χώρα να φτάσει στο χείλος του γκρέμου».

Απορρίπτοντας την κριτική που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά στη ΝΔ περί εκφοβισμού του κόσμου, ο τέως πρωθυπουργός είπε πως είναι άλλο να εκφοβίζεις τον κόσμο και άλλο να προειδοποιείς για πραγματικούς κινδύνους.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της πρόσφατης ιστορίας της και υπογράμμισε πως ύψιστη προτεραιότητα της ΝΔ είναι το εθνικό συμφέρον.

Στο σημείο αυτό επισήμανε πως «από τη θέση της αντιπολίτευσης θα στηρίζουμε οτιδήποτε είναι σωστό και θα στηλιτεύουμε οτιδήποτε είναι λάθος».
Κάνοντας έναν απολογισμό για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε χώρα, βγάλαμε τη χώρα από την κρίση, και ας μην το αναγνωρίζουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι».

Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση, έκανε παραλληλισμό της στάσης της κυβέρνησης Παπανδρέου με αυτή της κυβέρνησης Τσίπρα.

Όποιος στηρίζεται σε πυροτεχνήματα για να ανέβει στην εξουσία τελικά το μετανιώνει, είπε ο κ. Σαμαράς και διεμήνυσε πως «περασε η εποχή που ο λαϊκισμος μπορούσε να κυριαρχεί κοροιδεύοντας ατιμώρητα έναν ολόκληρο λαό».