Π. Λαφαζάνης: Μείωση τιμών σε καύσιμα, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια

Π. Λαφαζάνης: Μείωση τιμών σε καύσιμα, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια
Την μείωση των τιμών των καυσίμων  έθεσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης στον πρόεδρο των Ελληνικών Πετρελαίων Γιάννη Παπαθανασίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Κωστόπουλο με τους στην συνάντηση που είχαν το μεσημέρι.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες , σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, θα μειωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου κατα 20% σε δύο δόσεις, λόγωτης μείωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, ενώ μίλησε και για τη μείωση των τιμών της ηλεκτριής ενέργειας.

Ωστόσο, ο υπουργός θα δώσειμεγαλύτερη βαρύτητα στην εξάλειψη του λαθρεμπορίου, κάτι που έχει επεκταθεί αρκετά και η καταπολέμηση του,με μέτρα που θα εξειδικευθούν και στο πλαίσιο των πργραμματικών δηλώσεων, θα αποτελέσει μεγάλη ανακούφηση στα έσοδα του Δημοσίου.

Σχετικά με τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο υπουργός ανέφερεότι το ποσοστό των μετοχών που ελέγχει το κράτος (35 %) θα επιστρέψει "από το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ" στο Δημόσιο το οποίο θα αξιοποιήσει το κρίσιμο και στρατηγικό αυτό ποσοστό για να παίξει θετικό ρόλο στα ΕΛΠΕ.

Η νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη θα διαμορφώσει νέα ενεργειακή στρατηγική, η Ελλάδα θα σταματήσει να είναι δορυφόρος οποιουδήποτε και θα χαράξει την πολιτική της με βάση τις αναπτυξιακές και παραγωγικές της προτεραιότητες. Χαρακτηριστικά είπε :"Θα ασκήσουμε ενεργειακή στρατηγική πολυδιάσταση και πολυεπίπεδη, θα έχουμε ενεργειακές σχέσεις τεσσάρων οριζόντων".