Δημοσκόπηση Rass: Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Δημοσκόπηση Rass: Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Μέρα με την μέρα, ολοένα και μικραίνει η ψαλίδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία συνθλίβοντας τα υπόλοιπα κόμματα. Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, έξι κόμματα στη Βουλή με ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητους Έλληνες εκτός Κοινοβουλίου και μάχη ανάμεσα σε ΚΚΕ και Ποτάμι για την τρίτη θέση, είναι η εικόνα που καταγράφεται σε τελευταία δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Rass για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 3,1%, έναντι του 3,4% που ήταν η διαφορά σε έρευνα της Rass πριν από 10 ημέρες, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 41%, έναντι 33,4% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4%, η Νέα Δημοκρατία 27,3%, τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 4,8% και ακολουθούν το Ποτάμι (4,7%), η Χρυσή Αυγή (3,8%), το ΠΑΣΟΚ (3,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,4%), ενώ το 15,2% δηλώνει αναποφάσιστο.

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες (55%) δήλωσαν ότι του προκάλεσαν ανησυχία οι πρόωρες εκλογές, τέσσερις στους δέκα θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 29,3% πως θα συγκρουστεί και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα και το 27,5% ότι θα συγκρουστεί και θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα.

Η έρευνα εστίασε και στο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου - παρότι όταν διεξήχθη δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα.

Το 6,1% απάντησε ότι σε περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός δημιουργούσε κόμμα θα τον εμπιστευόταν.

Η «δεξαμενή» του κ. Παπανδρέου βρίσκεται κυρίως στους ψηφοφόρους της ΕΛΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ, στην Κεντροαριστερά και το Κέντρο.