Βενιζέλος: Ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος της διαπραγμάτευσης

Βενιζέλος: Ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος της διαπραγμάτευσης
Η αυριανή συνάντηση στο Παρίσι είναι ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης, που δεν είναι μια απλή διαπραγμάτευση για την καταβολή της τελευταίας δόσης του προγράμματος και του δανείου, είναι η ολική διαπραγμάτευση για το τέλος του προγράμματος και το άνοιγμα της νέας σελίδας, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, ότι οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες αλλά και ότι θα βρεθεί μια λύση και ότι (η λύση) θα βρεθεί πριν προκύψουν ανάγκες και πάντως σίγουρα πριν από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα,η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, αναφερόμενη στη συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας στις 25 και 26 Νοεμβρίου στο Παρίσι, σχολίασε«και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται στενά και από κοινού, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και συζητούν πώς μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να ενισχύει τη δημοσιονομική της κατάσταση και την οικονομική της ανάπτυξη», επανέλαβε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, σημειώνοντας ότι η συνάντηση στο Παρίσι ήταν κοινή απόφαση της τρόικας και της ελληνικής πλευράς.

Συνεχίζοντας, η Μ. Αντρέεβα δήλωσε ότι στο Παρίσι θα εξεταστεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και της τρόικας.

«Οι συζητήσεις στο Παρίσι γίνονται για να διαπιστώσουμε πού βρισκόμαστε, σχετικά με τα μέτρα που χρειάζονται για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για το ΔΝΤ, η Μ. Αντρέεβα είπε ότι όλοι οι εταίροι βρίσκονται σε συνεργασία για τον συντονισμό των θέσεών τους.

Τέλος, αναφορικά με την επίσκεψη στην Αθήνα, του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, η Μ. Αντρέεβα δήλωσε ότι προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ