Η Ζωή επέστρεψε ως "απαράδεκτη" την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος

Η Ζωή επέστρεψε ως "απαράδεκτη" την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος
Δριμύ επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορφή το στικάκι με την έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που απέστειλε ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας σήμερα στο Κοινοβούλιο.

Η Ζωή έστειλε πίσω στην ΤτΕ το στικάκι με την έκθεση για την οικονομία, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «απαράδεκτηενέργεια που στόχο είχε να τορπιλίσει το έργο της επιτροπής για το χρέος»και τόνισε ότι οι διαρροές του περί προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία επηρεάζουν «αναντίρρητα τα τεκταινόμενα», εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Αλλά η επίθεση δεν σταμάτησε εκεί, αφού η κυρία Κωνσταντοπούλου απαίτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να της φέρει την έκθεση της ΤτΕ τυπωμένη και όχι σε στικάκι.

«Στικάκια δεν παραλαμβάνει το κοινοβούλιο. Στικάκια άλλοι διακινούσαν στις τσέπες και στα συρτάρια τους», τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος.

Κατήγγειλε τον Γιάννη Στουρνάρα ότι δεν παρέδωσε στη επιτροπή για το λογιστικό χρέος στοιχεία για τους λογαριασμούς του ελληνικού δημοσίου από τους οποίους πέρασαν και τα χρήματα που δόθηκαν ως βοήθεια προς την Ελλάδα και υποστήριξε, ότι ο ίδιος μεταξύ των άλλων, έκανε ωμή παρέμβαση κατά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκαλώντας κλίμα ανασφάλειας.

Επέμεινε τέλος ότι οι ενέργείες του αυτές καθιστούν αναγκαία την παρουσία του στη επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που διερευνά εκ νέου το σκάνδαλο για την SIEMENS.

Δείτε την έκθεση ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ