Σε 7 ώρες 10.000 αιτήσεις στο Ταμείο Εγγυοδοσίας

Σε 7 ώρες 10.000 αιτήσεις  στο Ταμείο Εγγυοδοσίας

Στόχος είναι όλα τα δάνεια να εκταμιευθούν εντός του καλοκαιριού σχολίασε ο Αδ. Γεωργιάδης

«Σε μόλις 7 ώρες, την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Ταμείου Εγγυοδοσίας, υπεβλήθησαν 10.000 αιτήσεις με αιτούμενο ποσό δανείων 3,7 δισ. ευρώ. Στόχος μας είναι όλα τα δάνεια να εκταμιευθούν εντός του καλοκαιριού».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 ενώ σημείωσε ότι από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ έχουν εκταμιευθεί τον πρώτο μήνα δάνεια ύψους, περίπου, 1 δισ. ευρώ, όταν στο ΤΕΠΙΧ Ι είχαν εκταμιευθεί δάνεια ύψους 200 εκατ. ευρώ σε 9 μήνες. «Δηλαδή, στο 1/9 του χρόνου έχει εκταμιευθεί 5 φορές μεγαλύτερο ποσό» όπως σημείωσε ο υπουργός.

Ελληνικό και Κασιόπη

Ο υπουργός ανέφερε ότι είναι κοντά ο χρόνος που θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό. «Θα πηγαίναμε πιο γρήγορα αν δεν υπήρχε η γνωστή δικαστική διαμάχη» όπως είπε ενώ πρόσθεσε ότι «εκδόθηκε η άδεια για την επένδυση στην Κασιόπη της Κέρκυρας και θα δούμε κι εκεί μπουλντόζες τις επόμενες ημέρες».

Ο υπουργός σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας: «Έχω εισηγηθεί ενδοκυβερνητικά όσοι συλλαμβάνονται για επεισόδια, να πληρώνουν αυτοί και οι οικογένειές τους τις ζημιές. Και για τους ανήλικους, οι γονείς τους. Δεν μπορεί να πληρώνουμε όλοι εμείς γιατί αυτοί θέλουν να κάνουν επανάσταση. Χθες, έσπασαν την Αθήνα για τον άνθρωπο αυτόν που δολοφονήθηκε αδίκως, απεχθώς, απαραδέκτως στις ΗΠΑ. Συμφωνώ μαζί τους 100%. Είναι, όμως, αυτός λόγος να σπάσουν την Αθήνα;»

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «το πρώτο τρίμηνο του 2020, η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μικρότερη ύφεση σ’ όλη την ευρωζώνη και μάλιστα με διαφορά (-0,9% η Ελλάδα έναντι -3,5% η ευρωζώνη). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τους πρώτους δύο μήνες του 2020, προ του Μαρτίου που έγινε το lockdown, η ελληνική οικονομία έτρεχε με πολύ μεγάλο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ, πάνω από 2%».

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε: «Δεν λέω ότι η χρονιά θα είναι εύκολη. Και προφανώς, οι τουρίστες θα είναι λιγότεροι. Λέω, όμως, να μην δημιουργούμε χειρότερη εντύπωση από την πραγματική. Για παράδειγμα, χθες, εκπρόσωπος από μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα μου είπε ότι οι μονάδες του είναι πλήρως κλεισμένες για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου».

Τέλος ανέφερε ότι: «στο μέτρο του εφικτού και συγκρινόμενοι με τους άλλους, όπως καταφέραμε στο υγειονομικό σκέλος να πάμε καλύτερα, έτσι και στην οικονομία μέχρι στιγμής πάμε καλύτερα. Αυτή είναι η αλήθεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ