Σφίγγει τα «λουριά» ο Σόιμπλε - Αντίθετος σε εύκολη παράταση του ελληνικού προγράμματος

Σφίγγει τα «λουριά» ο Σόιμπλε - Αντίθετος σε εύκολη παράταση του ελληνικού προγράμματος
«Σφίγγει τα λουριά» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ζητά ως προϋπόθεση να δεσμευθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ολοκλήρωση της αξιολόγησης καθώς και να συζητήσει με την τρόικα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στο περιθώριο της συνάντησης του Eurogroup τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, «οι εκπρόσωποι της τρόικας συναντήθηκαν με τους υπουργούς Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας ώστε να βρεθεί κοινή γραμμή για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα»

«Σύμφωνα με πηγές που είχαν πληροφόρηση για αυτή τη συνάντηση, οι περισσότεροι είναι ανοιχτοί στο να δοθεί κάποια επιείκεια στην Ελλάδα – ενδεχομένως με την παράταση της αποπληρωμής των χρεών, με τη μείωση των στόχων για το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και επιτρέποντας αύξηση των κοινωνικών δαπανών – εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τις περισσότερες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις» αναφέρουν οι Financial Times.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όμως, αντιστάθηκε στις πιέσεις για τεχνική παράταση του προγράμματος θέτοντας ως προϋπόθεση να δεσμευθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε διαπραγματεύσεις για την τελική αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία εκκρεμεί από το Σεπτέμβριο. «Χρειάζεσαι μία δομή για να διαπραγματευτείς» δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος που έχει γνώση των απόψεων του κ. Σόιμπλε και συμπλήρωσε: «Προς το παρόν, δεν ήταν ξεκάθαροι ως προς αυτό»