Να «κρεμάσουμε» τον Κάρας ή τον Τσίπρα;

Να «κρεμάσουμε» τον Κάρας ή τον Τσίπρα;
Έχει γίνει πρώτο θέμα στην πολιτική επικαιρότητα το γεγονός ο «ελεγκτής» ευρωβουλευτής της Τρόικας Όττο Κάρρας

είπε πως «συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα. Τον ρωτήσαμε για τους στόχους του, για τις προτάσεις και τι νομίζει ότι μπορεί να διορθωθεί. Επι μια ώρα ο υπεύθυνος της αντιπολίτευσης δεν έλεγε τίποτα. Το μόνο που έλεγε ήταν ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και ότι θέλει να πάρει περισσότερες αρμοδιότητες η επιτροπή μας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνει τον Ευρωβουλευτή κάνοντας λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς οι οποίοι δεν υιοθετήθηκαν από τον «συνεισηγητή» του Ευρωβουλευτή.
Τα πράγματα όμως είναι πιο απλά. Υποτίθεται ότι η συνάντηση Τσίπρα με τους «ελεγκτές» της Τρόικας έγινε επίσημα. Και υποτίθεται ότι σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν και πρακτικά. Αν υπάρχουν λοιπόν καλό θα είναι να δοθούν στη δημοσιότητα για να ξέρουμε ποιον θα κρεμάσουμε.
Πάντως όταν ο κύριος Τσίπρας όταν είχε εξέλθει από εκείνη τη συνάντηση είχε πει τα εξής:
"Είχαμε την ευκαιρία, σήμερα, στο Στρασβούργο, να συναντήσουμε τους δύο συν-εισηγητές της Επιτροπής του Κοινοβουλίου που εξετάζει τα αποτελέσματα του Μνημονίου στην Ελλάδα και τη σχέση της τρόικας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Εξηγήσαμε και στους δύο ότι η τρόικα είναι ένας θεσμός χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση. Τους παραδώσαμε την «Μαύρη Βίβλο» του Μνημονίου, τα αποτελέσματα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο της εφαρμογής σκληρών και βάρβαρων μέτρων, εδώ και τρία χρόνια, στην Ελλάδα. Και τους εξηγήσαμε ότι η συνέχιση της ίδιας λογικής και της ίδιας πολιτικής το μόνο που θα επιφέρει είναι να γιγαντώσει ένα κύμα ευρωσκεπτικισμού, να γιγαντώσει τον λαϊκισμό και να αυξήσει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, των νεοναζί, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει με αλληλεγγύη και δημοκρατία. Κι αυτό σημαίνει, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία ενός μη νομιμοποιημένου θεσμού, όπως αυτός της τρόικας, ο οποίος δεν ελέγχεται από τους δημοκρατικούς θεσμούς της Ε.Ε. Τους ζητήσαμε, επίσης, να επεκταθεί η διάρκεια αλλά και η θεματολογία της έρευνας που διεξάγουν, γιατί τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά στο να βγάλουμε συμπεράσματα, γιατί έγιναν αυτές οι λάθος επιλογές, ποιοι ευθύνονται γι' αυτές τις επιλογές και τι πραγματικά πρέπει να αλλάξει."
Και από αυτά δεν προκύπτει ότι έκανε προτάσεις.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
[email protected]