Η αξιοκρατία των … Τομπούλογλου

Η αξιοκρατία των … Τομπούλογλου
Ο Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη. Και ορθώς από όσα προκύπτουν για τις πρακτικές που ακολούθησε εκμεταλλευόμενος τη θέση που κατείχε.

Όμως η υπόθεση Τομπούλογλου έχει και μια άλλη διάσταση. Αυτή του τρόπου που επιλέχθηκε για να διοικεί ένα παιδιατρικό Νοσοκομείο.
Βέβαια κάποιος θα ρωτήσει πως είναι δυνατόν αυτός που τον τοποθετεί να προβλέψει τέτοιες εξελίξεις. Και η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί. Με τη διαφορά όμως ότι ο κ. Τομπούλογλου τοποθετήθηκε όχι με κριτήρια ικανοτήτων διοίκησης αλλά με κομματικά κριτήρια. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Επαγγελματίες πολιτευτές, κομματικοί παρατρεχάμενοι και μόνιμα ανεπάγγελτοι στελεχώνουν επί πολλά χρόνια σημαντικές θέσεις του δημοσίου. Και αυτό δεν αλλάζει από το γεγονός ότι που και που τοποθετείται και κανένας σοβαρός άνθρωπος να διοικήσει αλλά τελικά φεύγει είτε ως ανίκανος είτε χωρίς καμία άλλη εξήγηση όταν αρχίσει να ενοχλεί τους πολιτικούς του προϊστάμενους.
Θυμίζω ότι σχετικά πρόσφατα είχαμε αλλαγές στις διοικήσεις Νοσοκομείων. Και οι αλλαγές αυτές δεν έγιναν με κριτήρια αποτελεσματικότητας και δυνατοτήτων αλλά με μοιρασιά θέσεων μεταξύ των δύο κυβερνώντων κομμάτων. Μάλιστα υπήρξαν άνθρωποι ικανοί που απομακρύνθηκαν επειδή δεν έβγαιναν οι ... θέσεις ή επειδή για παράδειγμα δεν ήταν αρεστοί σε εκείνους που αποφάσισαν όπως η κα Γεννηματά.
Έτσι όμως δεν φτιάχνεται δημόσια διοίκηση και θα υπάρξουν και άλλοι Τομπούλογλου τους οποίους θα συλλάβουν μόνο αν υπάρχει πολιτική βούληση. Άλλο ένα μείζον θέμα να ενημερώνονται υπουργοί πριν τη σύλληψη στελέχους που διαπράττει αδικήματα. Το ορθόν είναι να ενημερώνονται αφού έχει γίνει η σύλληψη.

ΥΓ: Μην σπεύσουν να πανηγυρίσουν στο ΣΥΡΙΖΑ και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Γιατί από ανεπάγγελτους είναι και αυτοί υπερπλήρεις.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
[email protected]