Υπουργοί, οι πρώτοι "παράνομοι"

Υπουργοί, οι πρώτοι "παράνομοι"
Και ξαφνικά ανακαλύψαμε την πυρίτιδα. Ότι δεν έχει εφαρμοστεί το μνημόνιο στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου. Χρειάστηκε μάλιστα το θέμα να λάβει δημοσιότητα για να παρέμβει εισαγγελέας.


Το ζήτημα όμως που προκύπτει δεν είναι καθόλου απλό. Γιατί δεν είναι μόνο οι δύο αυτές εταιρίες του δημοσίου που δεν εφαρμόζουν αλλά και πολλές άλλες. Και αυτό μπορεί ο κάθε ένας να το καταλάβει μετρώντας το μισθολογικό κόστος που προκύπτει από τους ισολογισμούς που δημοσιεύουν όσοι δημοσιεύουν.
Και το ερώτημα είναι ποιος ευθύνεται γι αυτό. Σίγουρα έχουν ευθύνες οι διοικήσεις αυτών των εταιριών. Αυτές τις διοικήσεις όμως κάποιοι τις διόρισαν και αυτοί που τις διόρισαν έχουν την υποχρέωση να τις εποπτεύουν. Εκ των πραγμάτων όμως προκύπτει ότι οι Υπουργοί δεν κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή δεν εποπτεύουν τους ημέτερους που διόρισαν σε δημόσιες επιχειρήσεις. Και άρα είναι εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη. Άραγε η εισαγγελική έρευνα θα φτάσει και στις ευθύνες των Υπουργών;
ΥΓ: Πρόσφατα στη Βουλή μεταξύ των Υπουργείων που δεν έστειλαν στοιχεία για το μισθολογικό κόστος ήταν και το Οικονομικών. Είναι λοιπόν απορίας άξιον πως θέλει να εφαρμόζεται η νομιμότητα όταν το ίδιο αυθαιρετεί και δημιουργεί υπόνοιες για παραβάσεις των νόμων που το ίδιο προώθησε στη Βουλή διατηρώντας παρανόμως προνόμια για τους «δικούς του» ανθρώπους.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
[email protected]