Προεκλογική οικονομική παράνοια. Ποιος θέλει όμως εκλογές;

Προεκλογική οικονομική παράνοια. Ποιος θέλει όμως εκλογές;
Ειλικρινά δεν ξέρω αν έχουν τρελαθεί στο Υπουργείο Οικονομικών. Από τη μια βγάζουν τον γνωστό πλέον κ. Καραβίτη από τη θητεία του στη Στατιστική Υπηρεσία όπου όλα μαγειρεύονταν τέλεια

και από την άλλη φτάνουν να ζητούν βιβλία εσόδων-εξόδων για κάποιον που κάνει συναλλαγές σε μετοχές του εξωτερικού. Ταυτόχρονα ομολογούν ότι δεν έχουν κάνει τίποτα και δεν μπορούν να κάνουν με τη λίστα Λαγκάρντ και εξοργίζουν τα συνήθη φορολογικά υποζύγια που δεν έχουν στο αίμα τους τη φοροδιαφυγή και τη φοροκλοπή.
Από την άλλη πλευρά οι βουλευτές είναι στα κάγκελα με τα μέτρα που πηγαίνουν στη Βουλή ενώ ήδη έρχεται ένα 2014 όπου θα κληθούμε όλοι να πληρώσουμε περισσότερους φόρους αν κατορθώσουμε να έχουμε φέτος τα ίδια εισοδήματα που είχαμε πέρυσι.
Μέσα σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση δείχνει να έχει σκληρή γραμμή με την τρόικα που ζητά όλο και περισσότερα και ουδείς είναι σε θέση να πει μέχρι πριν λίγη ώρα τουλάχιστον αν θα έλθουν την ερχόμενη Τρίτη οι τροϊκανοί στην Αθήνα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί συμβαίνουν όλα αυτά που δημιουργούν μια αναταραχή.
Συνήθως όταν επικρατούν αναταραχές για να επικρατήσει ηρεμία ή δίνονται λύσεις τύπου μάνα εξ ουρανού ή γίνονται εκλογές. Και το ερώτημα είναι ποιος θέλει εκλογές. Η απάντηση είναι σε αυτή τη συγκυρία κανένα από τα μεγάλα κόμματα ΝΔ δηλαδή και ΣΥΡΙΖΑ όσο και αν το ζητά δημοσίως ο δεύτερος αλλά ούτε και οι δανειστές μας.
Αν ενστερνιστούμε τις θεωρίες συνωμοσίας προφανώς κάτι άλλο συμβαίνει ή κάτι άλλο φοβούνται οι πάντες ότι θα συμβεί. Οψόμεθα

Νίκος Καρούτζος
[email protected]