Το σύστημα ΙΚΕΑ στο 401 και οι συνθήκες Άουσβιτς

Το σύστημα ΙΚΕΑ στο 401 και οι συνθήκες Άουσβιτς
Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το πιστέψεις. Αν δεν σου συμβεί δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο αισχρό είναι να είσαι ασθενής και ανήμπορος και να σε αντιμετωπίζουν ως σάκο απορριμμάτων. Κι όμως αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2013 σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Συμβαίνουν στο 401 όπου με την άφιξή σου αντιλαμβάνεσαι το ... χάος.
Και αν είσαι τυχερός επιβιώνεις. Αν έχεις λεφτά επίσης έχεις πιθανότητες να επιβιώσεις.
Από την πρώτη ημέρα αντιλαμβάνεσαι ότι το γαλονάτο νοσηλευτικό προσωπικό έχει την υψηλή εποπτεία και το ρόλο του νοσηλευτή αναλαμβάνουν οι αποκλειστικές. Το μεσάζοντα φυσικά τον κάνει το γαλονάτο νοσηλευτικό προσωπικό. Και αν κάνεις το λάθος και κλείσεις αποκλειστική και μετά το ακυρώσεις πρώτο οι γαλονάτες δεν βρίσκουν την αποκλειστική και δεύτερον όταν τη βρίσκουν αυτή αρχίζει να παίρνει τηλέφωνα στα νοσηλευτικά δωμάτια για να τσεκάρει αν πήρες κάποια άλλη. Μιλάμε για την απόλυτη αηδία.
Αν κάνεις το λάθος και δεν πάρεις αποκλειστική τότε για να αλλάξουν τον ασθενή υπάρχουν λέει στο νοσοκομείο δυο νοσοκόμοι οι οποίοι φυσικά δεν προλαβαίνουν και οι γαλονάτες σου λένε ότι δεν είναι στα καθήκοντά τους αυτές οι «παρακατιανές» δουλειές.
Αλλά και σε αυτές που είναι στα καθήκοντά τους θεωρητικά τις δουλεύουν με σύστημα ...ΙΚΕΑ. Πάρε τα χάπια και τις ενέσεις και αν έχεις αποκλειστική τις κάνει αυτή αν δεν έχεις τότε βρες τον τρόπο να τις κάνεις εσύ το συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο μόνος στον ασθενή.
Αν όλα αυτά πάντως λέγονται νοσηλευτική φροντίδα προφανώς η σύγκριση γίνεται με το Νταχάου και το Άουσβιτς.
Με τους γιατρούς τα πράγματα είναι ποιο προχωρημένα. Πρέπει λέει να έχεις τον γιατρό σου. Αν κατά σύμπτωση δεν τον έχεις πρέπει να το βρεις και πλην σπανίων εξαιρέσεων αυτός σε κοιτάζει δεξιά δίπλα από τον καβάλο.
Όλα αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Αβραμόπουλο τον Υπουργό Άμυνας ο οποίος άλλωστε πέρασε από το Υπουργείο Υγείας και γέμισε η Ελλάδα αχρείαστα εμβόλια για τον ιό H1N1 αλλά και τα νοσοκομεία σεκιουριτάδες με τα δωμάτια χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές. Είναι ψιλά γράμματα όταν πρώτο μέλημα είναι να βρεθούν 350.000 Ευρώ χορηγία για μηχανικίνητη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αντί να βρεθούν χορηγίες και λύσεις στο χάλι ενός μεγάλου στρατιωτικού νοσοκομείου.
Είναι ψιλά γράμματα για την κα Φώφη Γεννηματά που έχει υπό την ευθύνη της τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Το δυστύχημα είναι ότι η κα Γεννηματά παρ ότι η ίδια καρκινοπαθής δεν έχει την ευαισθησία που θα έπρεπε για τους ασθενείς καθώς μάλλον ζει στο γυάλινο κόσμο της πιστεύοντας ότι όλοι αντιμετωπίζονται ΕΙΔΙΚΩΣ όπως η ίδια. Γιατί αν το ξέρει τότε μάλλον έχει εισέλθει στη φάση όχι μόνο της πολιτικής αλλά και της ανθρώπινης αναισθησίας.
Και οι δύο βέβαια έχουν ευθύνες. Γιατί καθημερινά φεύγουν άνθρωποι από τούτη τη ζωή απολύτως αναξιοπρεπώς. Και αυτό δεν μπορεί να το συγχωρήσει ούτε άνθρωπος ούτε Θεός.

Νίκος Καρούτζος
[email protected]