ΕΣΗΕΑ: ο Γιώργος Τράγκας άφησε το ιδιαίτερο στίγμα του με τις δημοσιογραφικές του «μάχες»

ΕΣΗΕΑ: ο Γιώργος Τράγκας άφησε το ιδιαίτερο στίγμα του με τις δημοσιογραφικές του «μάχες»

«Στη μακρόχρονη δημοσιογραφική του πορεία, ο Γιώργος Τράγκας άφησε το ιδιαίτερο στίγμα του, με την έντονη προσωπικότητα και τον δυναμικό του χαρακτήρα» αναφέρει -μεταξύ άλλων- η ΕΣΗΕΑ.

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση της εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και επικεφαλής του «Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι» νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» με κορωνοϊό και έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Γιώργος Τράγκας νοσηλευόταν με κορωνοϊό από τις 4 Δεκεμβρίου, ενώ λίγο αργότερα κρίθηκε απαραίτητη του η εισαγωγή του σε ΜΕΘ. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, υπέστη έμφραγμα και ακολούθησε πνευμονικό οίδημα. Τα ξημερώματα της Τρίτης (14/12) ο γνωστός δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή στο «Σωτηρία».

«Στη μακρόχρονη δημοσιογραφική του πορεία, ο Γιώργος Τράγκας άφησε το ιδιαίτερο στίγμα του, με την έντονη προσωπικότητα και τον δυναμικό του χαρακτήρα» αναφέρει – μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. «Επί δεκαετίες έδινε τις δικές του δημοσιογραφικές μάχες, ως καυστικός σχολιαστής της πολυτάραχης ελληνικής πολιτικής σκηνής», σημειώνει.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγό του, επίσης μέλος της Ενώσεως Μαρία Καρρά, τους δυο γιους του Φρέντυ και Γιάννη και τους λοιπούς οικείους του», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕ για τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα:

«”Έφυγε” τα ξημερώματα από τη ζωή ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Τράγκας, σε ηλικία 72 ετών, μετά από μάχη που έδωσε με τον κορωνοιό, νοσηλευόμενος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949 και σπούδασε σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας. Από μικρή ηλικία άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Μεσημβρινή», καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ το 1970 μπήκε στο μισθολόγιο της εφημερίδας «Βραδυνή», όπου έκανε τα πρώτα του βήματα ως ρεπόρτερ, αρχικά στο αστυνομικό και εν συνεχεία στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Στη μακρά δημοσιογραφική του πορεία, που διήρκησε σχεδόν 50 χρόνια, εργάστηκε σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης, σε εφημερίδες, σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το 1977 έως το 1988. Διετέλεσε εκδότης των εφημερίδων «Χώρα» και «Ανεξαρτησία» καθώς και του περιοδικού «Crash», ενώ υπήρξε ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «ΚΑΝΑΛΙ 10», από το 2003 έως το 2012. Από τις εκδοτικές του προσπάθειες στο χώρο των ημερήσιων φύλλων ήταν και η επανέκδοση της εφημερίδας «Βραδυνή».

Ως πολιτικός σχολιαστής συμμετείχε σε δελτία ειδήσεων διαφόρων τηλεοπτικών σταθμών, όπως του «Alter», του «Extra Channel», του «Action 24», του «Epsilon TV» κ.ά. Παρουσίαζε τις εκπομπές «Χωρίς Αναισθητικό» και «Viva» στον παλιό «ΣΚΑΙ», οι οποίες αργότερα μεταφέρθηκαν στο πρόγραμμα του «ANT1», καθώς και την εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» στον νέο «ΣΚΑΙ», ο οποίος επαναλειτούργησε από τη συχνότητα του «SEVEN». Είχε, επίσης, εκπομπές και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως στο «ΒΕΡΓΙΝΑ TV» και στο νέο «EPSILON» Θεσσαλονίκης.

Διατηρούσε τις δικές του ραδιοφωνικές εκπομπές στους σταθμούς «ΣΚΑΙ», «Παραπολιτικά 90,1 FM», «Real FM», «Ελλάδα 94,3» και στη συνέχεια στο ιντερνετικό ραδιόφωνο «Crash Radio».

Τον Φεβρουάριο του 2021 ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε την ίδρυση του πολιτικού κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», στο οποίο τέθηκε επικεφαλής.

Στη μακρόχρονη δημοσιογραφική του πορεία, ο Γιώργος Τράγκας άφησε το ιδιαίτερο στίγμα του, με την έντονη προσωπικότητα και τον δυναμικό του χαρακτήρα. Επί δεκαετίες έδινε τις δικές του δημοσιογραφικές μάχες, ως καυστικός σχολιαστής της πολυτάραχης ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγό του, επίσης μέλος της Ενώσεως Μαρία Καρρά, τους δυο γιους του Φρέντυ και Γιάννη και τους λοιπούς οικείους του»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ