Η Μ.Α.Σ.Α, ο τρόμος Σαμαρά για Σόμπολο, η Σπανοπούλου και το ... Αλτσχάιμερ

Η Μ.Α.Σ.Α, ο τρόμος Σαμαρά για Σόμπολο, η Σπανοπούλου και το ... Αλτσχάιμερ
Νέο «χτύπημα» στο διαδίκτυο είχαμε από τη Μ.Α.Σ.Α. (Πρωτοβουλία Μισθωτών & Ανέργων Συντακτών Αττικής) που τους τελευταίους μήνες παρεμβαίνει με καυστικότατο χιούμορ στα δημοσιογραφικά δρώμενα και ειδικότερα στην ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ.


Η ... Πρωτοβουλία σχολιάζει τη συνάντηση Σαμαρά με τους εκπροσώπους των Ενώσεων και την απουσία του Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Πάνου Σόμπολου, τις δημόσιες ανακοινώσεις της πρώην Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Ελένης Σπανοπούλου αλλά και τη διαγραφή της από την ΕΣΗΕΑ, τις περικοπές στον ΕΔΟΕΑΠ, τις επικείμενες εκλογές της ΠΟΕΣΥ, τη σχέση Τσαλαπάτη-Καρούτζου αλλά και τη δίκη για τα δομημένα ομόλογα του ΤΣΠΕΑΘ.

Απολαύστε την ανακοίνωση που ακολουθεί:
Η Πρωτοβουλία Μισθωτών & Ανέργων Συντακτών Αττικής (Μ.Α.Σ.Α.), μελέτησε με προσοχή την επιστολή της Ελένης Σπανοπούλου για τον ΕΔΟΕΑΠ. Κατανοούμε τις δηλώσεις της ότι μόνο για επτά μήνες θα έχουμε Ταμείο. Ακόμα, ήταν πολύ συγκινητική η δημόσια συγνώμη για τις ευθύνες της, ως τέως προέδρου. Η επιτροπή εξομολόγων της Μ.Α.Σ.Α. διαβεβαιώνει πως πρόκειται για αυθεντική μεταμέλεια που δεν οφείλεται στο πασίγνωστο σύνδρομο των συμποσιαστών, οι οποίοι μετά τις κρασοκατανύξεις ανακαλύπτουν δίαιτες και την αυστηρή κριτική προς τους διαδόχους τους. Ενώνουμε με τον πρόεδρο Σόμπολο τις αισιοδοξίες μας για την τύχη του Ταμείου και συνδέουμε την σωτηρία του με τα νέα μέτρα που θα επαναλάβει για πολλοστή φορά ο Μεγάλος Ηγέτης μας, -για την τύχη του Σόμπολου θα φροντίσει το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ που δρομολογεί τη διαγραφή της Σπανοπούλου- Ήτοι: Επέκταση του αγγελιοσήμου σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης. Περιλαμβάνονται αφίσες, προκηρύξεις, φυλλάδια, προσκλητήρια γάμων και λοιπών εκδηλώσεων, delivery, χαρτοπετσέτες με λογότυπο σήματος ή τραπεζομάντηλα με ειδήσεις τύπου «σας καλωσορίζουμε», «καλή όρεξη» κτλ. Εδώ και τώρα ρεσάλτο στα αποθεματικά του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ή σε περίπτωση αποτυχίας απαγωγή της Αντωνοπούλου με λύτρα. Ανοιχτή συζήτηση Τσαλαπάτη– Καρούτζου σε αρένα με εισιτήριο. Να μπει αγγελιόσημο και στα κάλαντα. Σύνθημά μας το «Τρίγωνα κάλαντα γωνία με γωνία, με τα σεμινάρια χτυπιέται η ανεργία».
Για τους παραπάνω κομβικούς λόγους δεν δεχόμαστε καμιά μείωση αποδοχών στον ΕΔΟΕΑΠ και στις ενώσεις. Τα προνόμια (δέκατος πέμπτος μισθός, εξάωρο, ειδικά επιδόματα, δώρα, υπερωρίες κ.ά.) είναι κατακτήσεις που δεν παραχωρούνται. Το Ταμείο στήθηκε για να δουλεύουν τα δικά μας παιδιά. Λειτουργεί για να εξυπηρετεί τους κλαδικούς δεινόσαυρους. Είναι για σήμερα και όχι για αύριο. Τα πιτσιρίκια της ασφάλισης ας κάνουν αυτασφάλιση. Μια ανανέωση δεχόμαστε, την ανανέωση κυττάρων. Κεφαλή του αγώνα σηκώνεται ο Ηγέτης μας στο πλευρό του μπαίνει και η Έλενα, της ΕΣΗΕΑ.
Για τα υπόλοιπα: Αναγνωρίζουμε τον τρόμο του Σαμαρά, που δεν κάλεσε τον Σόμπολο στη συνάντηση για θέματα του κλάδου, προφανώς για να διασώσει τα πέτα του σακακιού του. Καταγγέλλουμε, όμως, την πρόεδρο Αντωνιάδου που αγνόησε το κύρος που θα προσέδιδε στην κορυφαία συνάντηση μια αναλόγου μεγέθους πολυπληθής αντιπροσωπεία συνδικαλιστικών τιτλούχων, βετεράνων, αξιωματούχων και λοιπών ευγενών του κλάδου. Η συνάντηση υποβαθμίστηκε σε τριμερές φλερτ, με Πρωθυπουργό, την ίδια και τον φυσιοθεραπευόμενο, λόγω μέσης, πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ. Ενισχύουμε την παμπεροκραυγή που δικαίως ταρακούνησε τον έκτο όροφο: «Ποιος είναι ο Γκανάς που συναντιέται με τον Πρωθυπουργό, μαζί σου;» δεν δεχόμαστε το αποτέλεσμα της συνάντησης -ότι το Αγγελιόσημο εξαιρέθηκε από τον προϋπολογισμό- μέχρι να εξαγγελθεί ως καπηλεία από τους φυσικούς βαρόνους και παράγοντες του κλάδου.
Μέχρι τότε: Ενισχύουμε τον αγώνα ενάντια στον μηχανισμό είσπραξης του αγγελιοσήμου. Στηρίζουμε τους εκδότες και τα πάσης φύσης μαύρα ή αφανέρωτα σχετικά τους έσοδα. Βαδίζουμε στον έτσι που χαράζουνε οι τέτοιοι της ΕΣΠΗΤ (Πρόεδρος και Γραμματέας). Απολύουμε τους παλαιούς εργαζόμενους, κάνουμε μειώσεις, προσλαμβάνουμε καινούριους, αρνιόμαστε την πληρωμή τους. Εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις συστάσεις έγκριτων νομικών του κλάδου, (προσφάτως συσταθέντων και αναλόγως απορριφθέντων) ότι πληρώνει μόνη κι εγκαταλειμμένη η ΕΠΗΕΑ επειδή τους προσέλαβε, παρά τις συλλογικές αποφάσεις και συμφωνίες. Προειδοποιούμε κάθε αντιφρονούντα ότι: «του ηγέτη μας οι κρίσεις, φτιάχνουν και γνωμοδοτήσεις» και το «σκέψου όταν προσχωρήσεις τι και πώς θα 'κομονομήσεις». Στα σοβαρά: παρακολουθούμε τα φιλόπτωχα γεύματα για δημοσιογράφους που οργανώνονται από την Αρχιεπισκοπή σε συνεργασία με τις Ενώσεις. Η κοινωνική πολιτική θέλει άλλο σχεδιασμό, άλλη αντίληψη και ειλικρινές συναδελφικό ενδιαφέρον.
Επανερχόμαστε χαιρετίζοντας τα νέα ήθη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, όπου ο Πρόεδρος δεν ψήφισε, καταγγέλλοντας μάλιστα τις μειώσεις των μισθών και τις περικοπές των παροχών, που ο ίδιος πρότεινε. Χαιρόμαστε για το μαζοχιστικό του ειδύλλιό προς καθαρόαιμους «κουμουνιστές», οι οποίοι επιμένουν σταθερά για δημοψήφισμα, λεκτικά μαστιγώνοντας σε κάθε ευκαιρία τον τροικανό Σόμπολο, πεπεισμένοι ότι στις κάλπες οι συνταξιούχοι θα κερδίσουν σίγουρα τους εργαζόμενους.
Στο DOL city οι Ντάλτον αυτοανακηρύχτηκαν εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ και προσποιούνται ότι συμπαραστέκονται μαζί με τια σωματεία την Καλαμίτυ Τζέιν.
Παρακολουθούμε άφωνοι την εξελισσόμενη δίκη των ομολόγων και την τύχη του κατηγορούμενου πρόεδρου, που όπως είχε πει παλιά δεν έκανε τίποτα χωρίς την έγκριση του Παντογνώστη. Αντιστεκόμαστε στην κυριαρχία των γυναικών στην ΕΣΗΕΑ, αλλά ζητάμε γυναίκες για να χτυπήσουμε την ανδροκρατία της ΕΠΗΕΑ. Συνακόλουθα η Μ.Α.Σ.Α. στήνει γραφείο συνοικεσίων εν όψει εκλογών σε ΠΟΕΣΥ. Μέχρι τότε παρακαλούμε τους συναδέλφους που επισκέπτονται το γραφείο της Αντωνιάδου στον έκτο να προσέξουν μην πατήσουν έξω τον Μπερεδήμα, χαλάκι επιχειρηματία. Φήμες ότι ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ μετατέθηκε από τον υπό εκλογική πτώχευση Τσαλαπάτη στο γραφείο Αντωνιάδου και ότι ταυτοχρόνως περιέρχεται παντός καιρού στέγες, υποσχόμενος εκπροσώπους διαψεύδονται αρμοδίως. Με την ευκαιρία προειδοποιούμε τον Πλαχούρη να κάτσει στην Σπάρτη του. Οι έσχατες τακτικές επισκέψεις του σε ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ και οι καφέδες σε γραφεία με Σαββίδη, Κουμπιά δεν περνούν απαρατήρητες. Κάθε απόπειρα ανασύστασης της συμμαχίας Γκανά – Καμαρινόπουλου και λοιπών εταίρων ενάντια στο μέτωπο συντεχνιαστών, θα αντιμετωπίσει την παλαιά τακτική, πρόσφατη τύχη της κυρίας Κατσίμη.
Επίσης, να απομακρυνθούν πάραυτα οι καρεκλάδες που μυρίστηκαν εργασία και τριγυρίζουν δίκην κοράκων την οδό Ακαδημίας. Η εξακόντιση καρέκλας από μειράκιο σύμβουλο εναντίον του Γκουρού μας δηλώνουμε δεν θα επαναληφθεί. Να επισκευαστεί ο σοβάς αμέσως και να εξαφανιστούν τα ίχνη της ασεβούς εκτόξευσης.
Τέλος, αποφάσεις που απαγορεύουν πολύωρες αγορεύσεις στους παλαίμαχους και στους έμπειρους συνδικαλιστές, επιτρέποντας την ισόχρονη διακοπή των μαγνητοφωνήσεων, κρίνονται αντικαταστατικές και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την ανατροπή τους. Σεβασμός στο συνδικαλιστικό Αλτσχάιμερ.
Εκάλη 15 Νοεμβρίου 2013
Με την αγωνία συγκρότησης ομάδων καλαντιστών
για ενίσχυση του ατομικού εισοδήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ