Μακελειό στη Ρωσία με 11 νεκρούς - Σοκάρει ο 19χρονος δράστης: «Είμαι θεός, δεν έχω ψυχολογικά»

Μακελειό στη Ρωσία με 11 νεκρούς - Σοκάρει ο 19χρονος δράστης: «Είμαι θεός, δεν έχω ψυχολογικά»

Ο 19χρονος δράστης είχε άδεια οπλοφορίας - Σοκάρει η κυνικότητα του

Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε σήμερα σε σχολείο της πόλης Καζάν στο Ταταρστάν με τουλάχιστον 11 νεκρούς και 16 τραυματίες από ένοπλη επίθεση, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εάν εκτός από τον συλληφθέντα ύποπτο, υπήρχε και δεύτερος δράστης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επτά παιδιά 13 ή 14 ετών -τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια- όπως επίσης κι ένας δάσκαλος βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα, ενώ η ασφάλεια έχει πλέον αποκατασταθεί στο τετραώροφο κτίριο.

Νωρίτερα, ρωσικά μέσα ανέφεραν ότι ο ένας δράστης ήταν 17 ετών και βρίσκεται υπό κράτηση. Όμως, σύμφωνα με τον τοπικο κυβερνήτη ο ύποπτος που συνελήφθη είναι 19 ετών. «Είχε άδεια να φέρει όπλο», δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ο Ρουστάμ Μινιχάνοφ, που κήρυξε Ημέρα Πένθους αύριο στην πόλη.

Τα πρακτορεία ειδήσεων Interfax, Ria και TASS μετέδωσαν ότι ο δεύτερος δράστης είχε οχυρωθεί μέσα στο σχολείο και τελικά έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών.

Σοκάρει ο δράστης: Δεν είχα καταλάβει ότι ήμουν... θεός - Μην μου αποδώσετε ψυχολογικά προβλήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες από ρωσικά ΜΜΕ, ο 19χρονος δράστης είναι ο Ilnaz Galyaviev (φωτο κατω), ο οποίος είχε άδεια οπλοφορίας από τις 28 Απριλίου

Ήταν απόφοιτος του σχολείου και μέχρι πρόσφατα σπούδαζε σε ένα τοπικό κολέγιο. Εισέβαλε το πρωί στο σχολείο, κρατώντας ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί. Στην αρχή τραυμάτισε την καθαρίστρια και τον επιστάτη και ανέβηκε έπειτα στον τρίτο όροφο για να μπει στην τάξη ενός πρώην δασκάλου του.

Εκεί σκότωσε επτά μαθητές. "Δεν είχα καταλάβει ότι ήμουν Θεός αμέσως, αλλά περίπου πριν από δύο μήνες. Το καλοκαίρι άρχισε να ξυπνά μέσα μου ένα τέρας. Άρχισα να μισώ τους πάντες. Πάντα μισούσα τους πάντες αλλά άρχισα να τους μισώ περισσότερο. Μην τολμήσετε να μου αποδώσετε ψυχολογικές ή ψυχιατρικές βλακείες" είπε ο δράστης στους αστυνομικούς.

Ο 19χρονος είχε πάρει άδεια για οπλοφορία στις 28 Απριλίου, δύο ημέρες μετά την αποβολή του από το κολέγιο. Χρησιμοποίησε ένα όπλο Hatsan Escort PS.

"Δεν μου είπε κανείς τίποτα. Μόνος μου κατάλαβα ότι είμαι Θεός. Πρώτα το είπα στη μητέρα μου. Δεν έχω μητέρα απλά την αποκαλώ "εσύ". Δεν είναι μητέρα μου, δεν έχω γονείς" συνέχισε.

Οι δάσκαλοί του και οι συμμαθητές του περιγράφουν ένα ήσυχο παιδί που δεν συμμετείχε σε καβγάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ