Κλείνουν για… Πρωτοχρονιά οι εφαρμογές του Taxis–Όλες οι ημερομηνίες κλειδιά

Κλείνουν για… Πρωτοχρονιά οι εφαρμογές του Taxis–Όλες οι ημερομηνίες κλειδιά
Διορθώσατε το Ε9; Προσοχή διότι σας έχουν απομείνει λίγες ώρες. Θέλετε να κάνετε τροποποιητική δήλωση για τον φόρο εισοδήματος; Επίσης. Αυτές και άλλες ηλεκτρονικές εφαρμογές του Taxis θα κλείσουν μέσα στις επόμενες ώρες καθώς και οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών πρέπει να κινήσουν ορισμένες διαδικασίες ενόψει της αλλαγής του χρόνου. Όλο το πρόγραμμα …διακοπών έχει ως εξής:

Τις ημερομηνίες και τις ώρες διακοπής και επαναλειτουργίας των εφαρμογων του Taxis γνωστοποίησε πριν από λίγο με λεπτομερή ανακοίνωση η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Οι οδηγίες έχουν ως εξής:

- Η εφαρμογή του Περιουσιολογίου για την ηλεκτρονική υποβολή εμπρόθεσμων δηλώσεων Εν.Φ.Ι.Α. 2014 θα είναι διαθέσιμη μέχρι το πέρας της σημερινής ημέρας δηλαδή μέχρι τις 23:59 σήμερα το βράδυ

Η εφαρμογή για την υποβολή των εκπρόθεσμων δηλώσεων Εν.Φ.Ι.Α. θα παραμείνει κλειστή για τις ανάγκες υλοποίησης της 2ης μαζικής εκκαθάρισης Εν.Φ.Ι.Α. χορήγησης απαλλαγών / μειώσεων. Αναμένεται να τεθεί και πάλι σε λειτουργία από τις 09 Ιανουαρίου του 2015
Η υποβολή εκπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Α.Π. 2010 - 2013, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

- Η εκκαθάριση δηλώσεων Φ.Α.Π. 2010-2013 για υποβολές μέχρι και 29/12/2014, θα είναι διαθέσιμη στις 31/12/2014, ενώ η επόμενη εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

- Η εφαρμογή για την έκδοση Πιστοποιητικών Εν.Φ.Ι.Α. 2015 θα είναι διαθέσιμη στις 4/1/2015.

- Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή εκπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. έτους 2014 θα κλείσει οριστικά σήμερα στο τέλος της ημέρας. Μετά το κλείσιμο της εφαρμογής, οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται μόνο στη Δ.Ο.Υ.

- Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα, εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις θα κλείσει οριστικά σήμερα στο τέλος της ημέρας.

- Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων Φόρου Υπεραξίας Ακινήτων άρθρου 41 Κ.Φ.Ε. θα είναι διαθέσιμη μέχρι το πέρας της 1ης/1ου/2015 (καταχώριση συμβολαίων ημερομηνίας 31/12/2014), λόγω αναστολής ισχύος των διατάξεων του άρθρου 41 από 1/1/2015 μέχρι 31/12/2016