Ανοίγουν 9.100 θέσεις εργασίας- Οι λεπτομέρειες

Ανοίγουν  9.100 θέσεις εργασίας- Οι λεπτομέρειες
Την πρόσληψη για φέτος, 9.100 αναπληρωτών όλων των κατηγοριών της EAE, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, σε αντιπροσωπεία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής, κατά τη δίωρη συνάντησή τους στο υπουργείο.

Παράλληλα, τους έδωσε τη διαβεβαίωση ότι αναγνωρίζεται το έργο και η προσφορά τους και ότι δεν υπάρχει πρόθεση υποβάθμισης των πτυχίων τους.

Ο κ. Φίλης ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης, κάνοντας λόγο για εικόνα σύγχυσης που δημιουργήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, και με επίσημες ανακοινώσεις της ΔΟΕ περί δήθεν κατάργησης των Τμημάτων Ένταξης και του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη περί δήθεν κατάργησης των ολοήμερων σχολείων. "Ήταν ψέμα και αποδείχτηκε στο χρόνο", είπε ο κ. Φίλης και προσέθεσε: "Φέτος ιδρύσαμε μετά από οκτώ χρόνια, 500 νέα Τμήματα Ένταξης στα σχολεία όλης της χώρας".

Αναφερόμενος στους μόνιμους διορισμούς είπε: "Συμφωνούμε ότι χρειάζονται μόνιμοι διορισμοί. Θα είχαν γίνει φέτος αν είχε τελειώσει η αξιολόγηση εγκαίρως. Τώρα τελείωσε η αξιολόγηση και μπορούμε να δεσμευτούμε ότι θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί τον Σεπτέμβριο του 2017. Για να υπάρχουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι το Σεπτέμβριο του 2017 στα σχολεία, πρέπει να συζητήσουμε από το φθινόπωρο, από τώρα δηλαδή, τον τρόπο διορισμού. Διότι το παλιό σύστημα κατέπεσε νομικά, τέλειωσε. Όποιος λέει κάτι άλλο, λέει ψέματα. Το σύστημα των δύο πινάκων κατέπεσε νομικά με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας".

Σημειώνεται ότι πριν τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, από συλλόγους εκπαιδευτικών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής, καθώς θεωρούν ότι η τροπολογία του υπουργείου σχετικά με την ΕΑΕ, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, "ανοίγει το δρόμο" σε εκπαιδευτικούς της γενικής εκπαίδευσης να διδάξουν στη θέση εκείνων της Ειδικής Αγωγής.