Το deal δύο κολοσσών τεχνολογίας που είναι εις βάρος των εργαζομένων τους

Το deal δύο κολοσσών τεχνολογίας που είναι εις βάρος των εργαζομένων τους
Συμφωνία των δύο εταιριών να μην προσεγγίζουν η μία τους εργαζόμενους της άλλης για πρόσληψη, κρατά χαμηλά τους μισθούς.

Αυτό υποστηρίζει πρώην διευθυντής πωλήσεων στην LG Electronics στην Καλιφόρνια, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά της LG και της Samsung Electronics ισχυριζόμενος ότι οι δύο εταιρίες με έδρα στην Κορέα έχουν συνάψει συμφωνία βάσει της οποίας δεν προσλαμβάνουν η μία εργαζομένους της άλλης στη Silicon Valley. Όπως υποστήριξε, αυτή η πρακτική κρατά χαμηλά τους μισθούς.

Στην αγωγή που κατατέθηκε την Παρασκευή σε πρωτοδικείο του Σαν Φρανσίσκο, ο πρώην εργαζόμενος, A. Frost, ανέφερε ότι η συμφωνία (non-poaching agreement) επεκτείνεται μέχρι τα «υψηλά κλιμάκια» των δύο εταιριών.

Ο Frost τόνισε στο κείμενο της μήνυσης πως έμαθε για την εν λόγω συμφωνία το 2013, όταν ένας υπεύθυνος προσωπικού ήρθε σε επαφή μαζί του μέσω του LinkedIn, προτείνοντάς του μια θέση στην Samsung. Αργότερα την ίδια ημέρα, σύμφωνα με την αγωγή, ο υπεύθυνος είπε στον Frost ότι «έκανα λάθος! Δεν μου επιτρέπεται να προσεγγίσω (εργαζόμενους) της LG για τη Samsung!!! Οι δύο εταιρίες έχουν συμφωνία ότι δε θα κλέβουν η μία τους εργαζόμενους της άλλης».

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, έχει γίνει αίτημα για status «ομαδικής αγωγής» της μήνυσης, εκ μέρους όλων των εργαζομένων της LG και της Samsung στην Καλιφόρνια.
crashonline.gr