Πόσο κοστίζει να ανοίξεις το δικό σου Coffee Island ή Μikel

Πόσο κοστίζει να ανοίξεις το δικό σου Coffee Island ή Μikel
Αποτελούν δύο από τις μεγαλύτερες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρίες καφέ στην Ελλάδα.

Οι διαφορές μεταξύ των δύο αλυσίδων πολλές, από την φιλοσοφία…μέχρι τον κόκκο του καφέ αλλά και δύο σημαντικές ομοιότητες: και οι δύο ξεκίνησαν την δραστηριοποίηση τους εκτός Αττικής και επιχειρούν να ἁνοίξουν» τα φτερά τους σε νέες – εκτός των ελληνικών συνόρων αγορές.

Ποια είναι η εικόνα όμως των δύο αλυσίδων που εν μέσω κρίσης αναπτύσσονται με ταχύτατο ρυθμό; Σήμερα ο αριθμός των καταστημάτων Mikel ανέρχεται στα 99 ενώ για τα Coffee Ιsland στα 197. Η μεν πρώτη αλυσίδα ξεκίνησε την δραστηριοποίηση της από την Λάρισα από τον επιχειρηματία Λευτέρης Κυριακάκη και η δεύτερη από την Πάτρα από τον επιχειρηματία Βαγγέλη Λιόλιο.

Η ιστορία τους….
H δημιουργία των Coffee Island ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα όπου δημιουργήθηκε ένα καφεκοπτείο με ύφος αμιγώς παραδοσιακό, το οποίο όμως ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους λάτρεις του καφέ να απολαύσουν μία μεγάλη ποικιλία από νέα χαρμάνια, και πλήθος χρηστικών αντικειμένων για την παρασκευή ενός γευστικού καφέ. Με τις μοντέρνες νότες που η πρωτότυπη εκείνη ιδέα προσέδωσε στο παραδοσιακό καφεκοπτείο κέρδισε το αγοραστικό κοινό.

Συνέχεια της επιτυχίας αυτής ήταν το άνοιγμα και άλλων καφεκοπτείων Coffee Island. Το 2006, με ένα ήδη δυνατό δίκτυο καταστημάτων Franchise στην Ελλάδα, η εταιρεία αποφασίζει να ιδρύσει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, επενδύοντας σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία κυρίως από την Ιταλία.

Το 2009 η εταιρεία ξεκινάει να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό με το πρώτο κατάστημα Coffee Island στη Λευκωσία και καταφέρνει μέσα σε τρία χρόνια να δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο καταστημάτων στην Κύπρο, το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται αριθμώντας σήμερα 27 καταστήματα.

Από την άλλη ο Λευτέρης Κυριακάκης ξεκίνησε την επαγγελματική του ενασχόληση με τον καφέ το 1996 ως υπάλληλος καφετέριας στη Λάρισα. Είναι γιος δωδεκαμελούς οικογένειας, με άλλα εννιά αδέλφια. Στα χρόνια που ακολούθησαν έκανε κάποια επιχειρηματικά βήματα πάντα με την σκέψη να δημιουργήσει κάποτε μια δική του αλυσίδα καφέ. Με εφόδιο την εμπειρία του, στα 29 του άνοιξε το πρώτο MIKEL στη Λάρισα.
Η ανταπόκριση και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών τον ώθησαν να επεκτείνει σταδιακά το εγχείρημά του και σε άλλες πόλεις, με δεύτερο σταθμό το Βόλο. Η επιλογή του δικαιώθηκε.


Πόσο κοστίζει να ανοίξει κάποιος Coffee Island ή Μikel; Δείτε ΕΔΩ