«Ναυάγησε» μεγάλο deal στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας

«Ναυάγησε» μεγάλο deal στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας
Στον αέρα φαίνεται πως βρίσκεται ένα μεγάλο deal στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας με πληροφορίες να θέλουν την συμφωνία δύο ισχυρών ονομάτων στον συγκεκριμένο χώρο να μην προχωρά.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί η σχετική προσφυγή από την μία εταιρία κατά της άλλης για αθέτηση των όρων της συμφωνίας που είχαν υπογράψεικαι προέβλεπε τη μεταβίβαση των μετοχών της δεύτερης εταιρίας στην πρώτη μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα έδινε το “πράσινο φως” στην εξαγορά.

Ο λόγος για το μεγάλο deal της ΔΕΛΤΑ με την ΜΕΒΓΑΛ που όπως φαίνεται ναυάγησε γιατί η δεύτερη δεν τήρησε την συμφωνία.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της MEBΓΑΛ απο την Vivartia στις αρχές Δεκεμβρίου υπό όρους και προϋποθέσεις. Η εξέλιξη αυτή είχε έρθει σαν συνέχεια της ανακοίνωσης που είχε κάνει τον Απρίλιο του 2014 η Μarfin Investment Group ότι η ΔΕΛΤΑ που ανήκει στη θυγατρική της Vivartia υπέγραψε προσύμφωνο εξαγοράς ποσοστού 43% της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. από την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου με την συμφωνία να τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Καθημερινή, το τίμημα της εξαγοράς συμφωνήθηκε στα 4,5 εκατομμύρια Ευρώ και έχει ανακοινωθεί πως θα καταβληθεί μετά από την εξόφληση υποχρεώσεως της ΜΕΒΓΑΛ προς τη ΔΕΛΤΑ ύψους 3,8 εκατομμυρίων Ευρώ και την εξόφληση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που αναμένεται να χορηγηθεί από τις δανείστριες Τράπεζες προς την ΜΕΒΓΑΛ στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Τώρα, όμως, το deal φαίνεται πως τίθεται εν αμφιβόλω με την ΜΕΒΓΑΛ, μάλιστα, να φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το αμερικανοβρετανικό fund Bain Capital.

Υπενθυμίζεται πως εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που χαλάει ο «αρραβώνας» καθώς την 1η Σεπτεμβρίου 2010 είχε ανακοινωθεί η συμφωνία για την εξαγορά του 43% της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ έναντι 57 εκατομμυρίων Ευρώ.

Την 14η Φεβρουαρίου 2011 η Επιτροπή Ανταγωνισμού χορήγησε την έγκρισή της αλλά την 28η Σεπτεμβρίου 2012 ανακοινώθηκε ότι τα συμβαλλόμενα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην ολοκληρωθεί η συναλλαγή.