Δυνατά σημεία αλλά και σημαντικές ελλείψεις στην ελληνική επιχειρηματικότητα

Δυνατά σημεία αλλά και σημαντικές ελλείψεις στην ελληνική επιχειρηματικότητα
Ερευνα του Παγκόσμιου Δείκτη Επιχειρηματικότητας 2015 (GEI) κατατάσσει στην κορυφή της λίστας τις οι ΗΠΑ και ακολουθούν ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Βρετανία, η Σουηδία, η Δανία, η Ισλανδία, η Ταϊβάν, η Ελβετία και η Σιγκαπούρη.

Ο δείκτης GEI, αποτελεί μια κλίμακα ανάλυσης των επιχειρηματικών οικοσυστημάτων σε 130 χώρες-από την Αλβανία μέχρι και τη Ζάμπια-αξιολογεί τις επιχειρηματικές δυνατότητες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκδήλωση στην οποία θα γίνει αναφορά στον Δείκτη και στα συμπεράσματά του θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 21 Νοεμβρίου.

Η έρευνα που δόθηκε σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα από το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο GEDI δείχνει ότι η επιχειρηματικότητα βρίσκεται σε άνοδο σε όλο τον κόσμο αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλος χώρος για ανάπτυξη.

Η γενική βαθμολογία της Ελλάδας στο δείκτη GEI σχετικά με τη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας, της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας είναι 42 στα 100.

Η Ελλάδα παρουσιάζει εξαιρετικά δυνατά σημεία αλλά και σημαντικές ελλείψεις και στη σχετική λίστα κατατάσσεται στην 47η θέση ανάμεσα σε 130 κράτη. Τα δυνατά σημεία της Ελλάδας είναι οι δεξιότητες των επιχειρήσεων σε στάδιο εκκίνησης, το ανθρώπινο δυναμικό, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας, και η διεθνοποίηση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντοπίζεται είναι η γραφειοκρατία η οποία αποτελεί σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα στις επιχειρηματικές της δυνατότητες.
Σημειωνεται πως η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει όσον αφορά την αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού της προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ