Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας με εξασθένηση και περιορισμό των φαινομένων

Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας με εξασθένηση και περιορισμό των φαινομένων

Σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημεριανές ώρες.

Η κακοκαιρία «Ελπίς», σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, σταδιακά υποχωρεί, με τα φαινόμενα βαθμιαία να εξασθενούν και μέχρι το τέλος της ημέρας να αποκτούν τοπικό χαρακτήρα και να περιορίζονται στην Κρήτη. Παράλληλα, τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένηση.

Έως το μεσημέρι της Τρίτης (περίπου έως τις 14:00) οι τοπικές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης, ενώ βροχές, χιονόνερο και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα παραθαλάσσια τμήματα της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα σταματήσουν και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης.

Παράλληλα, σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημεριανές ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ