Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία καταδικάζει τη «λεκτική και σωματική βία» κατά Βασιλακόπουλου

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία καταδικάζει τη «λεκτική και σωματική βία» κατά Βασιλακόπουλου

Με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα.

Στο περιστατικό εναντίον του καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, που έγινε προ ημερών στην Καλαμπάκα, αναφέρεται η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία (ΕΠΕ), καταδικάζοντας «απερίφραστα τις τακτικές αυτές» και καλώντας την κοινωνία να συστρατευτεί ενεργά στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της εκδηλώσεων, διοργάνωσε στη Καλαμπάκα το σεμινάριο της ομάδας άσθματος. Το σεμινάριο παρακολούθησαν δια ζώσης 50 ιατροί ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι, ενώ παράλληλα υπήρξε και διαδικτυακή συμμετοχή.

«Το μεσημέρι της 30ης/10/2021, ομάδα περίπου 15 ιατρών που παρακολουθούσαν το σεμινάριο, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΕΠΕ, γευμάτισαν σε εστιατόριο της περιοχής. Στη διάρκεια του γεύματος που έλαβε χώρα σε κλειστό χώρο, παρατήρησαν ότι δεν γινόταν έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού. Πριν δε την αποχώρησή τους, ο πρόεδρος της ΕΠΕ και καθηγητής ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης, χρησιμοποιώντας τον θεσμικό του ρόλο, με απόλυτα ευγενικό και περισσότερο συμβουλευτικό τρόπο, αποφάσισε να συζητήσει το θέμα με τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου, τονίζοντάς τους τη σημασία της περιοχής για τον τουριστικό χάρτη και ότι θα πρέπει ως υπεύθυνοι της επιχείρησης να περιφρουρούν πρώτοι τη δημόσια υγεία και την ίδια τους την επιχείρηση. Δεν υπήρξε κανένας ελεγκτικός ρόλος και η προσέγγιση ήταν απόλυτα συμβουλευτική και καλοπροαίρετη. Η αντίδραση, όμως, του καταστήματος ήταν δυσανάλογη της προσέγγισης και οδήγησε σε μια αντιπαράθεση που περιείχε και πράξεις βίας σωματικής και λεκτικής, ιδιαίτερα απέναντι στο πρόσωπο του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο».

Η ΕΠΕ «καταδικάζει απερίφραστα τις τακτικές αυτές από όπου και αν προέρχονται, καλεί δε όλη την κοινωνία να συστρατευτεί ενεργά στον αγώνα κατά της πανδημίας, να προστατέψει τη δημόσια υγεία και να κατανοήσει ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για ένα στόχο και σε αυτή τη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ