Καταστροφές και προβλήματα από τον «Γηρυόνη»

Δύο νεκροί στο Αντίρριο - Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου

Καταστροφές και προβλήματα από τον «Γηρυόνη»

Μεγάλα προβλήματα προκαλεί το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από τις βραδυνές ώρες της Κυριακής.

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν το ιστιοπλοϊκό στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας στην περιοχή του Αντιρρίου. Στις δύο το πρωί ανασύρθηκε η σορός του ενός επιβαίνοντος, ενώ λίγες ώρες αργότερα οι έρευνες από το Λιμενικό και την Πυροσβεστική ολοκληρώθηκαν με τον εντοπισμό και της σορού του δεύτερου ατόμου.

Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης στην περιοχή της Κινέττας έκλεισαν η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, ενώ διεκόπησαν και τα δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Κιάτο - Πειραιάς.

Η Ολυμπία Οδός αναφέρει πως «για προληπτικούς λόγους και την ασφάλεια όλων, η Τροχαία έδωσε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας από τα διόδια της Ελευσίνας έως τον Ισθμό, καθώς κλειστή παραμένει και η Παλαιά Εθνική Οδός σε διάφορα σημεία από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους. Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων επιχειρούν στην περιοχή, ενώ όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Περιφέρεια Αττικής έγινε γνωστό πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 το πρωί. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια ανέφερε πως «Με αφορμή την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική τα οποία αναμένεται να ενταθούν τις πρωινές ώρες, η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών και με δεδομένες τις δυσκολίες αλλά και την επικινδυνότητα στις μετακινήσεις αυτές τις ώρες, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλο το λεκανοπέδιο μέχρι και τις 10 το πρωί. Παράλληλα, συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα της έντασης των φαινομένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ