Πούλησε «κόκκινα» δάνεια η Alpha Bank

Κάτω από τα 8 δισ. το ενεργητικό των διεθνών δραστηριοτήτων

Πούλησε «κόκκινα» δάνεια η Alpha Bank


Σε οριστική συμφωνία για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων συνολικού υπολοίπου ύψους 360 εκατ. ευρώ προχώρησε η Alpha Bank Α.Ε. από κοινού με την Alpha Bank Romania SA.

Το παραπάνω χαρτοφυλάκιο θα πωληθεί σε εταιρίες που χρηματοδοτήθηκαν από κοινοπραξία διεθνών επενδυτών, στην οποία περιλαμβάνονται η Deutsche Bank AG, επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της AnaCap Financial Partners LLP και επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της τσεχικής APS Investments S.à.r.l, η οποία δραστηριοποιείται και στην εγχώρια αγορά με εταιρεία διαχείρισης δανείων και απαιτήσεων.

Είχε προηγηθεί η πώληση κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της περσινής χρονιάς χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων λιανικής από την Αlpha Bank Romania, συνολικού υπολοίπου 49,9 εκατ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο πωλήθηκε σε εταιρία του νορβηγικού ομίλου B2Holding και η θυγατρική της Αlpha έγραψε κέρδος 13,5 εκατ. ευρώ. Σύμβουλος πώλησης και για τα δύο χαρτοφυλάκια ήταν η PriceWaterhouseCoopers.

Με την πώληση του χαρτοφυλακίου δανείων στη Ρουμανία, ο όμιλος ολοκληρώνει και τυπικά τη σχετική δέσμευση περιορισμού των διεθνών δραστηριοτήτων το ενεργητικό των οποίων υποχώρησε χαμηλότερα των 8 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ