Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή “Frontier ΙΙ” – Τιτλοποίηση κόκκινων δανείων 1 δισ.

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή “Frontier ΙΙ” – Τιτλοποίηση κόκκινων δανείων 1 δισ.

Η ΕΤΕ διακρατεί το 100% των ομολογιών υψηλής (Senior) εξοφλητικής προτεραιότητας

Την ολοκλήρωση της συναλλαγής “Frontier ΙΙ” ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, κατόπιν λήψης όλων των απαραίτητων εγκρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της παροχής εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο επί των ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηρακλής».

Η συναλλαγή αφορά την τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων συνολικής λογιστικής αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ.

Η ΕΤΕ διακρατεί το 100% των ομολογιών υψηλής (Senior) εξοφλητικής προτεραιότητας, καθώς και το 5% των ομολογιών μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας, ενώ το 95% των ομολογιών μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας διατίθεται σε επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της Bracebridge Capital, LLC.

Η Morgan Stanley & Co. International plc ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και διοργανωτής (Arranger) της συναλλαγής, ενώ οι δικηγορικές εταιρείες Clifford Chance LLP και Καρατζά & Συνεργάτες ως επίκουροι νομικοί σύμβουλοι αγγλικού και ελληνικού δικαίου αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ