Ισπανία: Κατέρρευσε το δίκτυο πληρωμών - Στο αέρα οι συναλλαγές μέσω Redsys

 Ισπανία: Κατέρρευσε το δίκτυο πληρωμών - Στο αέρα οι συναλλαγές μέσω Redsys

Η ισπανική διαδικτυακή πλατφόρμα άνω των 35 ετών λειτουργεί ως μεσάζων μεταξύ τραπεζών, καταστημάτων και αγοραστών για να διασφαλίσει την ασφάλεια των συναλλαγών

 

Η Τράπεζα της Ισπανίας αναζητά λεπτομέρειες σχετικά με την κατάρρευση του δικτύου πληρωμών πριν από τη Μαύρη Παρασκευή


Η Τράπεζα της Ισπανίας ζήτησε λεπτομερείς πληροφορίες μετά τις πρόσφατες διακοπές στο δίκτυο πληρωμών της χώρας, δήλωσε πηγή κοντά στην κεντρική τράπεζα σύμφωνα με το Reuters.

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα πληρωμών της Ισπανίας Redsys κατέρρευσε το περασμένο Σαββατοκύριακο και ξανά στις 23 Νοεμβρίου, ενόψει της Μαύρης Παρασκευής, που είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες περιόδους εμπορικής δραστηριότητας.

Η ισπανική διαδικτυακή πλατφόρμα άνω των 35 ετών λειτουργεί ως μεσάζων μεταξύ τραπεζών, καταστημάτων και αγοραστών για να διασφαλίσει την ασφάλεια των συναλλαγών. Χειρίζεται περισσότερες από 45 εκατομμύρια πληρωμές το μήνα.

Η κεντρική τράπεζα δεν έχει ανοίξει επίσημη υπόθεση για τη Redsys, η οποία ανήκει σε ισπανικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Santander, BBVA και Caixabank και χειρίζεται τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών πληρωμών τους.

Οι πελάτες παραπονέθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αποτυχημένες αναλήψεις από ATM και πληρωμές με πιστωτική κάρτα στις 18 Νοεμβρίου. Η Redsys απάντησε λέγοντας ότι οι διακοπές είχαν επιλυθεί και οφείλονταν σε εσωτερικές γραμμές επικοινωνίας, αποκλείοντας οποιαδήποτε εξωτερική επίθεση.

Η Redsys αντιμετώπισε και νέα προβλήματα στις 23 Νοεμβρίου.

"Συνέβη ένα τεχνικό περιστατικό που προκάλεσε προσωρινή αστάθεια στο σύστημα που είναι υπεύθυνο για τη διεκπεραίωση των συναλλαγών πληρωμών. Η υπηρεσία έχει αποκατασταθεί πλήρως", ανέφερε η εταιρεία.
Η κεντρική τράπεζα εξετάζει και τα δύο περιστατικά, τα οποία έρχονται καθώς τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δείχνουν ότι οι πληρωμές σε μετρητά στην Ισπανία μειώθηκαν κατά 18% μεταξύ 2019 και 2022, αριθμός που ξεπέρασε μόνο στην ευρωζώνη η Κύπρος, όπου οι συναλλαγές μειώθηκαν κατά 23%.
Η Redsys ανταγωνίζεται έναν άλλο πάροχο πληρωμών στην Ισπανία, ο οποίος ανήκει στην Cecabank και κατέχει μερίδιο αγοράς περίπου 15%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ