Goldman Sachs: Aναπτύσσει δεκάδες έργα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης

 Goldman Sachs: Aναπτύσσει δεκάδες έργα γενετικής  τεχνητής νοημοσύνης

Κανένα από τα έργα δεν αντιμετωπίζει άμεσα πελάτες, όπως να παρέχει οικονομικές συμβουλές

 

Η Goldman Sachs εργάζεται σε μια ντουζίνα έργα που θα ενσωματώσουν τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στις επιχειρηματικές της πρακτικές, δήλωσε ανώτερο στέλεχος του κολοσσού της Wall Street στο συνέδριο Reuters NEXT στη Νέα Υόρκη στις Πέμπτη.

Ανάμεσα στα πιο ώριμα από τα έργα περιλαμβάνονται η σύνταξη κώδικα σε εντολές στην αγγλική γλώσσα και η δυνατότητα δημιουργίας τεκμηρίωσης, δήλωσε ο George Lee, συνεπικεφαλής του γραφείου εφαρμοσμένης καινοτομίας της Goldman.

Κανένα από τα έργα δεν αντιμετωπίζει άμεσα πελάτες, όπως να παρέχει οικονομικές συμβουλές, λόγω της ρυθμιζόμενης φύσης των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, πρόσθεσε.

«Προχωρούμε πολύ προσεκτικά», είπε ο Lee, ο οποίος ηγείται από κοινού του νέου παγκόσμιου ινστιτούτου της Goldman που προσφέρει στους πελάτες συμβουλές για τη διασταύρωση γεωπολιτικής, τεχνολογίας και αγορών.

Οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, παλεύουν με τα πιθανά πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει στις επιχειρήσεις τους η γενετική τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και πώς να διαχειριστούν τις προκλήσεις που δημιουργεί η νέα τεχνολογία.
Η Rival Morgan Stanley λανσάρει ένα ρομπότ παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης που βοηθά τους οικονομικούς συμβούλους να βρουν έρευνα ή να εξετάσουν χιλιάδες μορφές. Το εργαλείο αναπτύχθηκε με το OpenAI, τους κατασκευαστές του ChatGPT.

Η JPMorgan Chase αναπτύσσει επίσης λογισμικό που χρησιμοποιεί AI για την επιλογή επενδύσεων.


Το γεγονός ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προσφέρει απαντήσεις σε οικονομικά ερωτήματα σημαίνει επίσης ότι, για όσους παρέχουν συμβουλές επαγγελματικά, πρέπει να κάνουν περισσότερα για να κερδίσουν τα τέλη που χρεώνουν στους πελάτες.

«Είναι μια συναρπαστική λειτουργία εξαναγκασμού για τις επιχειρήσεις να αναγνωρίσουν ότι πρέπει να ανεβάσουν τον πήχη για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες», είπε ο Lee.

Το Generative AI έχει προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον από επενδυτές, με στόχο να στηρίξει αυτές τις εταιρείες στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα κύματα επενδύσεων σε άλλους τομείς αιχμής, οι επιχειρηματίες κεφαλαίων αντιμετωπίζουν έναν κόσμο όπου οι υπάρχοντες τεχνολογικοί γίγαντες εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό σε πολλές από τις πρώτες πλατφόρμες, περιορίζοντας την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν μετρητά.

«Υπάρχει ένα πραγματικό δίλημμα που αισθάνονται οι κεφαλαιουχικοί επιχειρηματίες σχετικά με το πού και πώς να επενδύσουν σε αυτό το παιχνίδι καθώς φαίνεται ότι, στην αρχή, οι δικαιούχοι πρώτης τάξης είναι σε μεγάλο βαθμό μεγάλες εταιρείες και εταιρείες μεγάλων πλατφορμών», είπε ο Lee.

«Δεδομένου του πόσο νωρίς είμαστε, νομίζω, καθώς ο τροχός γυρίζει εδώ, θα υπάρχουν όλο και περισσότερες συναρπαστικές ευκαιρίες για τους επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων, αλλά είναι κάπως αμφιλεγόμενο πράγμα στη (Silicon Valley) αυτή τη στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ