Γ. Στουρνάρας: Θα εκπλαγώ αν συνεχιστούν οι αυξήσεις επιτοκίων μετά τον Σεπτέμβριο

Γ. Στουρνάρας: Θα εκπλαγώ αν συνεχιστούν οι αυξήσεις επιτοκίων μετά τον Σεπτέμβριο

Ο διοικητής της ΤτΕ σημειώνει το Reuters θεωρείται από τα "περιστέρια" στις τάξεις της ΕΚΤ

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο ο διοικητής της ΤτΕ και μέλος του ΔΣ της ευρωτράπεζας, Γιάννης Στουρνάρας, αλλά υποστήριξε ότι οποιαδήποτε αύξηση από εκεί και πέρα "θα συνιστούσε έκπληξη".

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αθήνα ο κ. Στουρνάρας είπε ότι "τον Ιούλιο λίγο πολύ θα έχουμε (αύξηση επιτοκίων κατά) 25 μονάδες βάσης, αλλά για τον Σεπτέμβριο είναι άγνωστο, μπορεί ναι, ίσως όχι".

Ο διοικητής της ΤτΕ, που όπως σημειώνει το Reuters θεωρείται από τα "περιστέρια" στις τάξεις της ΕΚΤ, εξήγησε ότι οποιαδήποτε κίνηση της ευρωτράπεζας τον Σεπτέμβριο θα καθοριστεί από τα νέα οικονομικά δεδομένα και ότι το outlook του πληθωρισμού και η μετάδοση της νομισματικής πολιτικής θα είναι οι κύριοι παράγοντες να παρακολουθήσουμε.

Από εκεί και πέρα, ωστόσο, ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι "δεν βλέπω περισσότερες αυξήσεις με τον τρόπο που κινείται τώρα η οικονομία στην Ευρώπη". Και όπως πρόσθεσε μάλιστα, "θα εκπλαγώ αν έχουμε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων μετά τον Σεπτέμβριο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ